Düzce Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "Hamsiler Tavaya, Kanlar Türk Kızılayı’na" sloganıyla düzenlenen "1. Hamsi Festivali"nin açılış töreni yapıldı.


Festivalin açılış kurdelesini AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli ve Cengiz Tuncer, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ve Düzce Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi kesti.


Düzce Belediyesi’nin katkı verdiği Anıtpark Meydanı'ndaki festivale, Düzceliler ilgi gösterdi. 
Alana kurulan stantlarda yöresel gıda ürünleri ile kıyafetlerin satışı yapıldı. 17 Ocak Cuma günü başlayan festivale Düzceliler, ikinci gün de yoğun ilgi gösterdi. Festivali ziyaret eden vatandaşlar, Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynadı.


Vatandaşların Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynadığı festivale, yöresel halk oyunları ve yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar renk kattı. Festivale katılan yüzlerce vatandaşa ücretsiz balık ekmek ikramı yapıldı.

“Toplu halde hareket etmeliyiz”
Mikrofonlarımıza konuşan Düzce Trabzonsporlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bilgin, Düzce’de 5 ay önce kurulan bir dernek olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Hamsi Festivali ile derneğimizi tanıtmaya başladık. Böyle organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz, derneğimizin birinci amacı bu. İleriye dönük faaliyetlerimizden biri ise yöresel yemeklerimizi tanıtmak olacak.  Önümüzdeki yıl Hamsi Festivalini yapmayı düşünüyoruz. Burada neşe var, eğlence var, kültürel anlanmada bizi temsil eden ürünler var, stantlarımızda yiyeceklerimiz var.  Buradan tüm hem şehirlerimizden derneğimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Dernek bütünlük oluşturma amacıyla kurulmuştur. Bireysel olarak bir şey yapamıyoruz ama toplu halde hareket ettiğimiz zaman altından kalkamayacağımız hiçbir durum yoktur diye düşünüyorum.’’   


“Her zaman böyle etkinlikler yapılacak”
Açılışa katılan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ise şöyle konuştu:
“Çok düzenli ve tertipli yapılmış bir etkinlik var. Bu etkinliği düzenleyen arkadaşlara başta Mustafa Bilgin Bey olmak üzere teşekkür ediyorum. Bu tip etkinlikleri her zaman yapacağız. Bu etkinlik 2 gün sürecek. Bundan sonraki süreçte farklı bölgelerdeki arkadaşlarımız bu tip işler yapmak isterlerse kapımız daima açık. Bakın çok güzel ve pırıl pırıl.”

“Bugün hepimiz Trabzonluyuz”
AK Parti Düzce Ak Parti Milletvekili Ayşe Keşir ise festival için şu ifadeleri kullandı:
“Tüm kimliklerin bir arada, huzur içinde yaşadığı bir şehir, bu anlamda bugün ki organizasyon çok önemli. Bugün hepimiz Trabzon’luyuz . Çok düzenli ve tertipli bir organizasyon yapılmış. Sayın bakanımızın dediği gibi farklı kültürler, farklı memleketler kim ne yapmak isterlerse burada gerçekleştirebilecek. Tüm hemşehrilerimize iyi eğlenceler diliyorum.”
Festival, pazar günü sona erecek.