Tüm dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Covid – 19 salgını, hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya çapında küresel bir kriz yaratan pandemi nedeniyle, Türkiye’de insanların ekonomik yönden zarar görmemeleri içinde alınan tedbirler devam ediyor. Alınan tedbirler kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işini kaybeden ve dar gelirli vatandaşların faydalanabildiği, 3 fazdan oluşan 1.000’er TL’lik yardım paralarında ödeme ve başvuru süreci de devam ediyor.

Yardım paralarını alabilmek ve başvuru yapmak için e-devlet şifresi almak için bugün Düzce PTT Merkez Şubesi önünde gelen Düzceli vatandaşlar, şube önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Ramazan Bayramı öncesi destek paralarından faydalanmak ve destek paralarına başvuru için e-devlet şifresi almak için Düzce PTT Merkez Şubesi önüne akın eden vatandaşlar, uzun kuyruk nedeniyle saatlerce sıra beklemek zorunda kaldı. Kuyrukta sıra bekleyen çoğu vatandaşın sosyal mesafe kuralına uymadığı görülürken, PTT’de görevli güvenlik görevlileri vatandaşları sık sık uyardı.