Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması sonrası Başbakan Davutoğlu’nun görevi Cumhurbaşkanına iade etmesi ve Erdoğan’ın, "Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım'da da inşallah Türkiye, ben tabii tekrar seçim diyorum, tekrar seçimi yaşayacaktır" demesiyle kamuoyunda yapılması muhtemel bir erken seçimde ne gibi bir sonucun alınacağı sorusunu gündeme geldi. Hükümeti kurma süresinin yarın dolacak olması ve Yüksek Seçim Kurulu’nun erken seçimin yapılmasını öngören seçim takvimini 1 Kasım olarak belirtmesiyle 7 Haziran’da sandık başına giden seçmenin, yenilenmesi muhtemel seçimde oy tercihinin sandığa nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, yeniden sandık başına gittiklerinde oy tercihlerinin aynı olacağını ifade ediyor.

Hükümetin bir an önce kurulmasını isteyen seçmen, koalisyonun kurulması yönündeki beklentilerinin gerçekleşmediğini fakat yeniden yapılacak seçimde hala kararsızlık hakim...
 
Oy tercihlerinin değişmeyeceği konusunda hem fikir olanlar ise partilerin seçime yönelik aday listeleri konusunda farklı açıklamalarda bulundu.  Vatandaşların bir bölümü partilerin 7 Haziran’daki aday listelerinin değişmesi gerektiğini bir bölümü ise aynı kalması gerektiğini savunuyor.
 
Vatandaşların adaylar ve oy tercihlerine yönelik düşünceleri farklılık gösterse de ortak kanaatleri Kasım ayındaki seçimde 7 Haziran’a göre sonucun az da olsa değişeceği fakat “radikal bir tablonun ortaya çıkmayacağı” oldu.

Haber:Y.SEVER