Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Cumayeri dokuzdeğirmen köyünde düzenlenen etkinlikler için tören yapıldı. Törene, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, ilçe Kaymakamı Zafer Coşkun, Düzce Belediye Başkan Vekili Vahap Demirel, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri ve binlerce vatandaş ile yüzlerce raftingci katıldı.
Köy meydananında düzenlenen törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak 8 yıldır Düzcede olduğunu ve ilimizin Turizm potansiyelini harekete geçirmek için önemli çalışmalarda bulunduklarını dile getrdi. Köy sakinlerine seslenerek “Ev pansiyoncululğu geliştirilmelidir.” diyen Budak, gelen turistlerimiz akşam geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bunun önüne geçmeliyiz dedi.
İlçe Belediye Başkanı Yakup Keleş yaptığı konuşmada “benim ilk Belediye başkanlığı yılımda dönemin Valisine turizm müdürümüz, 'şunları şunları yapacağız ve sonrasında Düzce turizmde hak etitği yere gelecek' diyordu. Bende bu konuşmalar üzerine kendi kendime ammada hayal görüyor bu adam demiştim şimdi görüyorumki dedikleri birer birer hayata geçmiş ve kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Keleş ayrıca “Ben Milletvekilimden tüm halkım adına tek bir şey istiyorum. Cumayeri ile dokuzdeğirmen köyü arasında bulunan üç Km'lik yolun daha geniş bir şekilde açılıp, yapılmasını talep ediyorum” dedi.
İlçe Kaymakamı Zafer Coşkun “yolun yapımı için Belediye Başkanı ile konuşmuştuk ve bizlere yardımcı olacağını söylemişti. Şimdi bizler Köydes kapsamında yolu yapmak için çalışacağız. Başkan'da genişletme çalışmasını yaparsa birlikte bu sorunu çözeriz. Birde ilçemizin en büyük gelir kaynağı olan fındığa alternatif üretmeliyiz. Meslek yüksek okulumuzun kapasitesini artıracağız, istihdama büyük katkısı olacak. Ayrıca ev pansiyonculuğunu mutlaka hayata geçirmimiz gerekiyor. Birde şu anda ilçemiden 40 gencimiz rafting alanında rehberlik yaparak para kazanıyorlar.” dedi. İlçe Kaymakamı Zafer Coşkun ayrıca pansiyonculuk ve tesis konsunda yatırımcıları ilçeye ve köye davet ederek burada çok büyük bir potansiyel var gelin bunu hep birlikte değerlendirelim dedi.
Konuşmaların ardından rafting ve uçurtma yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi ve ardından büyük melende rafting şöleni başladı.