İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak tarafından geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclis üyelerine yapılan davet sonucu Meclis Başkanı Sinan Aydın ve tüm meclis üyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak. Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin ve bazı basın mensupları rafing yaptılar.
Cumayeri Dokuzdeğirmen köyüne özellikle hafta sonları 500'le 600 arasında kişinin geldiğini belirten Cumayeri il genel meclis üyesi İbrahim Canpolat, buraya olan ilgi sürekli artıyor. Ancak bizler köyümüzdeki vatandaşlarımıza ev pansiyonculuğunu anlatamıyoruz ve bu konuda sıkıntımız var. Gelenler burada konaklamak istiyor. Kalacak yerimiz olmadığı için dönüyorlar. Köyümüzün rafting sporu sayesinde büyük geliri oluyor bunu dahada geliştirmek ve artırmak için önümüzdeki yıl kesinlikle vatandaşlarımızı ikna edip sorunu çözmemiz gerekiyor dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın sık sık rafting yapmak için Cumayeri'ne geldiğini ve Türkiye'nin dört bir yanından insanların buraya akın ettiklerini ve konaklama sorunu olduğu için kalamadıklarını söyledi. Aydın, İl Genel Meclisi olarak bu konuda her türlü çalışmayı yapmaya ve özellikle ev pansiyonculuğunu geliştirmek için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Rafting hocası tarafından katılımcılara yolculuk sırasında nelere dikkat etmeleri ve muhtemel tehlikelere karşın nasıl korunacaklarıyla ilgili bilgiler verildikten sonra büyük melenin serin sularında rafting heycanı başladı.

Haber; H. KAYA