2 Haziran Pazar günü saat 16:00 sularında meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem merkez üssü Sakarya Hendek dışında Düzce, Bolu, İstanbul ve Ankara’da da hissedilmişti. Yaşanan 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleriyle yıkılan ilimizde de deprem büyük panik yaratmış ve hemen herkes sallantı bittiği gibi binaları terk ederek, açık alanlara çıkmıştı.

Beklenen büyük Marmara depremini akıllara getiren ve korkuya sebep olan depremle ilgili rahatlatan açıklama Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu’dan geldi. Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde kaydedilen depremin olası Marmara Depremi için yer, büyüklük ve oluşum karakteri açısından öncü olmadığını söyleyene Gündoğdu, kafalarda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Depremi değerlendiren Dr. Gündoğdu, bu sarsıntının Düzce ve Gölcük depremlerinden sonra bölgede oluşan ‘Olağan depremlerden’ biri olduğunu belirterek, "Bugünkü deprem normal bir olay. Ancak, bölgede daha önceki depremleri yaşayan halk doğal olarak korkup ev veya bulundukları binalardan kaçmışlar. Kısa süre sonra evlerine dönmüşlerdir. Bu bir öncü deprem niteliğinde değil. Öncü deprem daha küçük depremlerin arkasından gelir. Bir seri yapması lazım. O nedenle bölgedeki depremlerden biri olarak değerlendiriyoruz.4.6 veya 4.7 büyüklüğündeki bu deprem, olası Marmara Depremi için hem yer, hem büyüklük hem de oluşum karakteri açısından öncü değil" açıklamasıyla yüreklere su serpti.

Haber: S.AYAN