Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol’un, Düzce Belediyesi’nin Belediye Başkanı Mehmet Keleş önderliğinde yaptığı faaliyetlere ve aldığı kararlara tepkisi çok büyük oldu. Mertol, belediyenin uygulamaya koyduğu evsel katı atık bedellerinin vatandaşa ağır geleceğini sanayicinin, esnafın ve vatandaşın bu duruma sert tepki vermesini beklediklerini dile getirdi.
Belediyenin çalışmaları hakkında üzüldükleri ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Mertol gerekçesini paylaştı. “Basında belediye hakkında gördüğümüz haberlerin içeriği ancak ya bir zam olacak ya belediye meclisinde bir mülk satılacak veya belediye başkanı bir kredi kullanacak. Tabi bunların dışında da haberler imar, iskân ve ulaşım gibi hizmetlere yapılan zamlarla ilgili oluyor.”

Mertol, belediyenin seçimden sonra güzel faaliyetlerle attığı temellerle anılmadığını söyleyerek Başkan Keleş ve ekibinin hiçbir çalışmada bulunmadığını kaydetti.


Evsel katı atık bedelinin belirlenmesi konusunda Başkan Keleş’e seslenen Mertol, kararı neye göre aldıklarını sordu. “Şuan Düzce’de siftah yapamadan dükkân kapatan evine ekmek götürmekte zorlanan vatandaşlarımız var. Çevre illerin aynı uygulamaya ödediği bedele bakıldığında ortaya çok afaki rakamlar çıkıyor.”

Mertol, yapılan zamları sıralayıp Keleş’e bu keyfi uygulamaları yapma gücünü nereden aldığını sorarak eleştirilerin dozunu artırdı. “Başkan olmuşsun çivi çakmamışsın, kalıcı eser yapmamışsın ama saltanat sürmeye devam ediyorsun. Borç belediyenin paçasında akıyor. Bunlarda yetmiyormuş gibi kışın ortasında 5-6 yıldır çalışan personeli işsiz bırakıyorsun ama başkanın saltanatı sürüyor.”Mertol son olarak belediyenin keyfi uygulamalarını kınadıklarını vatandaşın, esnafın ve sanayicinin alınan karara tepki göstermelerini istedi.

HABER,Y.SEVER