11 ayın sultanı Ramazan ayı bugün açılacak iftarla sona eriyor. Yarın kutlanmaya başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajlarında ise birlik-beraberlik vurgusu yapıldı.

“Tüm din kardeşlerimin Ramazan Bayramını kutluyorum”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, bayramın ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramlar bir olmanın, paylaşmanın, dayanışmanın, ortaklaşmanın samimiyetle hissedildiği ve yaşandığı müstesna zamanlardır. Bu bayramda en büyük temennim, 81 milyon vatandaşımızla birlikte huzurumuzun, kardeşliğimizin ve mutluluğumuzun daim olması, Ramazan ayı boyunca olduğu gibi sofralarımızdan bereketin eksik olmamasıdır.

Ramazan Bayramı'nın Müslümanları birleştiren, kaynaştıran, yoksulları sevindiren mübarek iklimi, her şeyin üzerindedir. Bu iklimin bozulmasına bugüne kadar müsaade etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. Gerek içerden, gerekse sınırlarımızın ötesinden bizi hedef alan her türlü şer odaklarıyla, kardeşlik ve birlik bağlarımızı daha da güçlendirerek mücadele edeceğiz.

Türkiye'miz bugün bilimi ve teknolojiyi merkeze koyarak ürettiği projelerle, sadece milletimizi gururlandırmakla kalmamıştır. Ekonomisi, sanayisi, sosyal yapısı, huzur ve kardeşliği ile aynı zamanda İslam âleminin de umudu haline gelmiştir. Bundan sonra da daha çok çalışarak, daha çok üreterek ve daha çok hizmet ederek, ülkemizi geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Sadece kendi coğrafyasında değil, tüm dünyada göz dolduran, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Ramazan Bayramı vesilesiyle, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum. Tüm din kardeşlerimin Ramazan Bayramını kutluyor, vatandaşlarımızı en içten muhabbetlerimle, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” 

“Trafikte dikkatli olun, bayram sevinci hüzne dönüşmesin”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın Ramazan Bayramı mesajı şöyle:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan, manevi güzelliklerin en üst seviyede yaşandığı bir Ramazan ayını daha ihya edip, ramazan ayını geride bırakarak bayrama kavuştuk. Huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ay boyunca bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Sonunda, bayramımızı da idrak ediyoruz. Toplumsal hayatımızda mümtaz bir yere sahip olan bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği müstesna günlerdir.

Vatandaşlarımızın bayramı huzur içinde geçirmeleri için başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olup kurallara uymaları hususunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Sevinci, hüzne, acıya dönüştürmeyelim.
Bu duygu ve düşüncelerle, değerli halkımızın ve tüm mesai arkadaşlarımın Mübarek Ramazan Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bayramın ülkemize, İslam âlemine ve insanlığa huzur, saadet ve selamet getirmesini diliyorum."

“Kırgınlığa, dargınlığa, küskünlüğe son verelim”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizi bir araya toplayan on bir ayın sultanı Ramazan ayını geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı'na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar neşe ve sevinç günü demektir. İbadet hazzıyla coşan, Allah aşkıyla yanıp tutuşan, peygamber muhabbetiyle yaşayan müminlerin manevi duygularla dolup taştıkları gün olan bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı, maddi ve manevi dayanışmanın pekiştiği, dost ve akraba ziyaretlerinin yoğunlaştığı müstesna günlerdir. Bayramı fırsat bilerek, birbirimize olan sevgimizi gösterelim. Kimsesizlerin yardımına koşalım. Kırgınlığa, dargınlığa, küskünlüğe son verelim. İyilikleri, güzellikleri öne çıkaralım. Devletimiz ve milletimizin yükselmesi, güçlenip kuvvetlenmesi, birlik ve beraberlik içinde yaşamamıza bağlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramımızın hepimize, aziz milletimizin her bir ferdine, tüm İslam Alemine kutlu olmasını temenni ediyor, vatanımız ve milletimizin bekası, birlik ve beraberliğimiz için şahadet şerbetini içen kahraman şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, Ramazan Bayramını ayriyeten kutluyorum.”

“Ramazan Bayramı’nın insanlığın geleceğe umutla bakabilmesine vesile olması diliyoruz”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nden gelen kutlama mesajında, “Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren; barış, dostluk ve kardeşliğimizin gelişmesini sağlayan; rahmet, bereket ve mağfiretin doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı'na daha ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Tutulan oruçların ve gösterilen sabrın mükafatı olarak bayramla müjdelenen İslam alemi bu günde, yaşanan her zorluklardan sonra bir müjdenin kendisini beklediğine tanık olur. Bu özel günde aileler ziyaret edilerek, karşılıklı ikramlarda bulunmanın mutluluğu yaşanır. Düzce Üniversitesi olarak, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar; bayramın tüm insanlığa barış, huzur, refah getirmesine ve insanlığın geleceğe umutla bakabilmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederiz” ifadelerine yer verildi.
 

Haber: Ö.YILMAZ