Somali’de yaşanan açlık ve kuraklık felaketine tüm Türkiye gibi Düzce’de duyarsız kalmadı. Ramazan ayı ile birlikte Somali’ye yardım da çığ gibi büyüdü. Düzce İl Müftülüğü tarafından ramazan ayında başlatılan yardım kampanyası da büyük ilgi gördü. Cuma namazı çıkışında vatandaştan toplanan paraların 300 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

Somali’deki açlığa duyarsız kalmayan Düzce İl Müftülüğü ramazan ayında Cuma namazı çıkışlarında vatandaşlardan toplanan yardımların 300 bin TL civarında olduğu öğrenildi. Bilindiği gibi ramazan ayının ilk Cuma namazının ardından toplanan paralarla Somali’ye yapılan yardımların 139 bin 122 TL olduğu ifade edilmişti.

Bir sonraki hafta yine Cuma namazı çıkışında toplanan paranın 125 bin TL civarında olduğu öğrenilmişti. İki haftalık toplam paranın 250 bin TL’yi geçtiği ve paranın Somali için açılan hesap numarasına yatırıldığı ifade edilmişti. Rama zan ayının son Cuma namazında da Somali için yardımlar kesilmedi.

Cuma namazı çıkan vatandaşlar yine duyarlılık örneği gösterdi ve Somali için Düzce’deki camilerden 85 bin TL para toplandı. Toplanan bu para ile ramazan ayı boyunca İl Müftülüğü kanalı ile yapılan yardımların 300 bin TL civarında olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili görüş bildiren İl Müftüsü Selami Emen yapılan yardımlar için teşekkür ettiğini ve Somali’ye yardım yapmanın özellikle bu dönemde insanlık görevi olduğunu ifade etti.

Haber; R. BAL