Ramazan heyecanı marketlerde kendini hissettirmeye başladı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de birçok firma içinde gıdadan temizlik maddesine kadar değişik kalemlerde ve farklı fiyatlarda erzak paketleri hazırladı. Bu sene Erzak kolilerinin fiyatlarında ciddi bir artış olmaması dikkat çekiyor. Düzpaş Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kurt ramazan paketlerinde fiyatların çok fazla artmadığını söyleyerek “ geçen sene 35- 40 TL olan bir ramazan paket , yağ fiyatlarındaki artışla %10 civarında bir yükselme oldu” dedi.

“Ramazan paketlerinin fiyatları sıvıyağların dışında geçen yılki fiyatlarla aynı. Geçen sene 35- 40 TL yaptığımız bir ramazan paketinin fiyatında, yağ fiyatlarındaki artışla %10 civarında bir yükselme oldu. Bu nedenle müşteriler çok fazla tedirgin olmasın bu sene fiyatlar çok fazla artmadı. “
En ucuz erzak paketi 14,90 TL'den başlarken, büyük kolilerin fiyatları 66,90 lira olarak açıklandı. Küçük kolilerin içerisinde undan salçaya, ayçiçeği yağından çorba ve reçele kadar yaklaşık on farklı üründen birer adet yer alırken, yüksek fiyatlı kolilerde ürün adedi yirmiye ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca ayrıca bazı firmalar da erzak paketlerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine alışveriş kartı verecek. Bu sayede ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarına göre alışveriş yapabilecek.

En ucuz paket ve içerik şöyle:

14,90 TL'lik erzak paketi; 1 lt ayçiçeği yağı, 1 kg kırmızı mercimek, 1 kg yayla pilavlık pirinç, 1 kg un, 1 kg toz şeker, 500 gram makarna, 1 paket ezogelin çorba, 750 gram iyotlu tuz.

66,90 TL'lik erzak paketi; 2 kg ayçiçeği yağı, 2 kg toz şeker, 1 kg Osmancık pirinç, 1 kg kırmızı mercimek, 1 kg kuru fasulye, 100 gr Türk kahvesi, 500 gr Filiz Çay, 500 gr kakao kreması, 1 lt zeytinyağı, 1 kg bayram şekeri, 500 gr makarna (3 adet), 2 kg un, 830 gr domates salçası, klasik çorba (4 adet), 125 gr Kemalpaşa tatlısı, 750 gr tuz, 1 kg zeytin ve 800 gram bezelye.

Haber; S. KAŞKIR