Düzce Belediyesi ramazan hazırlıklarına başladı. Belediye Başkanı İsmail Bayram düzenlediği toplantıda ramazan etkinliklerini açıkladı. Etkinliklerin bu yıl kalıcı konutlar 7. Bölgede kurulan ramazan sokağında yapılacağını söyleyen Bayram “ bu yıl ramazanın ruhuna uygun insanların hoşça vakit geçirebilecekleri bir etkinlik olacak” dedi.

Bayram daha önceki ramazan etkinliklerinde gördükleri eksiklikleri dikkate alarak bu yıl dolu dolu bir ramazan programı hazırladıklarını ifade etti. 10 ağustos tarihinde başlayacak olan etkinliklerin 28 ağustosa kadar devam edeceğini söyleyen bayram “ 10 ağustosta ramazan sokağımızı hizmete açacağız. 20 adet rengârenk evlerden oluşan ramazan sokağının yanı sıra çocuklarımızın eğlenebilmesi için de şişme oyun parkurları kurulacak.” Dedi.

Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’de tanınmış bir çok yazarın hem söyleşi hem de imza günü için Düzce'ye geleceğini ifade eden Bayram etkinliklerimiz içerisinde” tasavvuf müziği ve şiiri dinletileri de yer alacak” dedi.

Bayram, Belediye olarak geçen yıl düzenledikleri mahalle etkinliklerine gelen yoğun talep üzerine bu yıl da devam edeceklerini söyleyerek “Mahallelere yönelik etkinliklerimizi, 2- 25 Ağustos tarihleri arasında 20 mahallede gerçekleştireceğiz. Daha çok çocuklarımıza yönelik olacak. Kurulan mobil sahnede çeşitli animasyonlar ve yarışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.
Bayram ayrıca DÜSİAD ile işbirliği yaparak belediye binası önünde kurulan iftar çadırlarında yaklaşık bin kişiye yemek verileceğini söyledi. Şuana kadar 35 mahallede gıda paketi dağıttıklarını ifade eden Bayram, 4 bin civarında gıda paketi dağıtmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlk bahşiş Başkan'dan

Öte yandan etkinliklerde görev alacak ramazan davulcusu ilk bahşişini Başkan Bayram'dan aldı. Başkan'ın ramazan etkinlik programını açıkladığı sırada dauvul çalarak yanına giden davuldu 'çok sıcak' diyerek şapkasını Bayram'ın önüne bıraktı. Başkan da davulcunun şapkasına para koyarak ramazan öncesi ilk bahşişini vermiş oldu.

Haber; S. KAŞKIR