Ramazan ayına sayılı günler kala gıda fiyatlarında hareketlilik başlarken Ramazan sofralarının olmazsa olmazı tatlının fiyatında bir artış olmayacağı öğrenildi. Ramazan'ın en gözde tatlısı olan güllacın kilogramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 25 TL. Baklavanın kilosu 18 ila 35 TL arası değişirken tulumba ise kilogramı 9 TL'den alıcı bulacak.

Öte yandan Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte son hazırlıklarını yapan tatlıcılar merdiven altı diye tabir edilen yerlerde sağlık ve hijyen kurallarına uyulmadan üretilen tatlılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. “Merdiven altlarında gelişi güzel malzemelerden üretilen tatlılar bizim işimizi de sekteye uğrattıyor” diyen tatlıcılar ” Ustası yok, uygun koşullarda üretim yapmıyorlar. 10 TL’lik tatlıyı 3 TL ye satıyorlar. Bu sefer müşteri bize sitemde bulunuyor” dedi.

Belediyenin denetimlerini bu sene daha da sıkı yapmasını isteyen tatlıcılar “Belediye bizi sürekli nasıl nasıl denetliyorsa, onları da denetlemeli. Sadece tatlıcıysa tatlı yapmalı” ifadelerini kullandı.

Haber; S. KAŞKIR