Tüketimin en canlı olduğu, alışverişlerin hızlandığı ramazan ayında fiyatlara zam bekleniyor. Ramazana 7 gün kala özellikle et ürünlerinde fiyatlar hızlı bir tırmanışa geçti. Yerli besiciye verilen teşvikin kesilmesi ve ithal ette gümrük vergisi oranının yükseltilmesi kırmızı et fiyatlarını yeniden yükseltti. 2012 yılında artışa geçen et fiyatlarının ramazan ayında da artması bekleniyor. Şuan piyasanın, yaz aylarının gelmesi ve şap hastalığı nedeniyle durgun olduğunu söyleyen Kasap Berk Menekay fiyatların ramazana kadar da artacağı görüşünde.
Menekay; “Yaz sıcaklarının gelmesi ve şap hastalığı fiyatları genel olarak şuan düşürmüş durumda. Ancak ramazanda fiyatların illaki bir miktar yukarıya çıkması bekleniyor. Fiyatın22-25 TL civarında olmasını bekliyoruz. Ramazanın ilk haftasında tüketim artacağından fiyatlarında artmasını bekliyoruz" dedi.

Şu anda kasaplarda Kıyma 22 TL, Kuşbaşı 24 TL, Biftek 28 TL, Bonfile 33 TL, Kuzu 30 TL, Hazır Köfte 25 TL, Sucuk 30 TL, Kemikli Et 20 TL’den satılıyor.

HABER: E.BEKTAŞ