Ramazan her alanda kendini hissettiriyor. 11 ayın sultanı ramazan ile birlikte belediye, yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar tarafından kurulan iftar çadırları ve aşevleri yanı sıra diğer etkinlikler de rahmet ayı Ramazanı unutulmaz kılıyor.

Yaşanan Ramazan telaşı da en çok fırıncılara ve tatlıcılara yarıyor. Özellikle iftara yakın fırınlarda ve pastanelerde uzun kuyruklar oluşuyor.

Bu tatlı koşuşturma da, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan pideler ise fırınlardaki yerlerini alıyor. Öğle saatlerine doğru üretilen pideler marketlere servis edilirken, iftara yakın çıkan pideler ise sıcağı sıcağına vatandaşlara satılıyor.

İftar vaktinde sıcak pide almak isteyen vatandaşlar fırınlar önünde metrelerce kuyruk oluşturuyor. Düzce'de vatandaşlar, Ramazan ayında sıcak pidelerden alabilmek için iftar saatlerinde fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

İftar vaktinde vatandaşa sıcak pide yetiştirmekte zorlanan fırıncılar, Düzce'de 400 gram pideyi 1,5 TL'den ,800 gram pide 3 TL’den satıyor.

Aynı telaş pastanelerde de yaşanıyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı satışının artığını belirten tatlıcılar" Ramazandan önce günde 1 tepsi baklavayı zor sattıyorduk. Şimdi tepsi tepsi baklavayı zor yetiştiriyoruz" diyor.

Pastahane şletmecileri Ramazan sofralarının olmazsa olmazı tatlının fiyatında bu yıl artış olmadığını ifade ediyor. Düzce'de Ramazan'ın en gözde tatlısı olan güllacın kilogramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 25 TL. Baklavanın kilosu 18 ila 35 TL arası değişirken tulumba ise kilogramı 9 TL'den satılıyor.
Haber; S. KAŞKIR