İstanbul Caddesi’nde dün meydana gelen olayda ortaya çıkan ve 24 kişinin etkilenmesine yol açan gaz kokusunun nedeni anlaşılamadı. Banka ve alışveriş merkezinde aynı anda ortaya çıkan gaz kokusu için yapılan araştırmanın ön raporu yetkili kurumların imzası ile valilik tarafından açıklandı.
Uzman ekipler talep edildi
Raporda, “İstanbul Caddesi üzerinde iki işyerinde 24 kişinin ortamdaki havadan etkilenerek solunum güçlüğü şikayeti nedeniyle hastanelere başvurduğu bilgisi nedeniyle Sakarya Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürlüğünden uzman ekip talep edilmiştir. Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü Kimya Mühendisi Özge Aktaş Panta, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Müdahale Şube Müdürü Cihan Metin ve Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Polat tarafından Ön Rapor hazırlanmıştır.
Raporda “11/02/2013 Tarihinde saat 11:11 itibari ile Yapı Kredi Bankası Düzce Merkez Şubesi tarafından 112 Hızır Acile yapılan ihbar üzerine 11:12 itibari ile Düzce Belediyesi İtfaiyesi olaya müdahale etmiştir.
Kimyasal gaz ölçümü yapıldı
Daha sonrasında itfaiye tarafından Dergaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri çağrılmış olup bu Kurum yetkilileri tarafından gerekli ölçümler yapılarak herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.
Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne 13:00 saatinde haber verilmesi üzerine gerekli personel hazırlıklarını tamamlayarak yola çıkmış ve 14:10 itibari ile olay yerine intikal etmiştir.
Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne ait ekipler tarafından EVKUR mağazasında yapılan ölçüm işleminin bitmesinden sonra saat 14:10 itibari ile Multi RAE kimyasal gaz ölçüm cihazı ve ChemPro 100 kimyasal gaz ölçüm cihazı ile yapılan ölçümlerde cihazlar herhangi bir tehlikeli bulguya rastlamamış olup saat 15:30 itibari ile ölçüm işlemine son verilmiştir.” ifadeleri yer aldı. Yılmaz incelemelerde bulundu
Vali Adnan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ile birlikte olaydan etkilenen işyerlerinde incelemelerde bulunarak Ggeçmiş olsun dileklerini iletti.

HABER:H.İŞCAN