Bitki koruma bayilerine yönelik olarak verilen eğitimde Bitki Koruma Şube Müdürü Burhan Şahin, bitki koruma mevzuatında yapılan son değişiklikler ve yasal yaptırımlar konusunda bilgi verdi.
Düzce İl Merkezi ve İlçelerde ki bayilere verilen eğitime katılan İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, “Dünyada bütün sektörlerde olduğu gibi tarımda da doğayla uyumlu, çevreye saygılı üretim yöntemleri esas alınmaktadır. Tarım ilaçları bir tür zehirdir, gereksiz yere kullanılmamalıdır. Kullanıldığı zamanda kalıntı bırakmamasına dikkat edilmelidir. 2010 yılı itibarı ile toz formundaki tarım ilaçlarının satışı ve kullanımı yasaklanmıştır. Kesinlikle reçetesiz ilaç satmayınız. Yoksa ciddi yaptırımlarla karşılaşırsınız. Kurallara uymayanların gerekirse bayiliğini iptal ederiz” dedi.
Seracılar Sakarya ve Bilecik'i gezdi
İl Tarım Müdürlüğü tarafından 2010 yılında yapılacak seracılık projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
Projede görevli Ziraat Mühendisleri ve çiftçi temsilcileri, konu ile ilgili Sakarya’nın Pamukova, Geyve İlçeleri ile ve Bilecik’in Osmaneli İlçelerine düzenlenen teknik geziye katıldı.
Düzce Valiliği İl Özel idaresi ve çiftçi katkısı ile uygulanacak olan projenin tutarı yaklaşık 300.000 TL olacak ve proje maliyetine göre 50 üretici faydalanacak.
Seracılık Projesine yaklaşık 168 kişinin müracaat ettiğini söyleyen İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, “Bu müracaatlar arasından 50 kişiyi seçmek amacı ile müracaat sahiplerini bahçelerinde ziyaret ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sırada Projede görevli teknik elamanlarımızı çiftçi temsilcisi ile beraber; bölgemizde seracılık faaliyetleri gelişen yerlere, teknik problemleri ve sorunları yerinde tespit etmeleri amacı ile gönderdik. Düzce’de uygulayacağımız proje de bu yerlerdeki olumlu- olumsuz tecrübelerden de faydalanacağız” dedi.