Karadeniz Bölgesi’ndeki 14 ilin Baro Başkanları Anayasa ve referandumda hayır oyu kullanacaklarını açıkladı. 14 il arasında Düzce’de ye aldı.
Hayır oyu kullanacaklarını açıklayan Ordu, Amasya, Artvin, Bartın, Bolu, Çorum, Düzce, Erzurum, Gümüşhane-Bayburt, Giresun, Karabük, Sinop, Trabzon ve Zonguldak Baroları endişelerini dile getirerek ‘evet’ veya ‘hayır’ diyenlere saygı duyulması gerektiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, “TBMM’de kabul edilen son Anayasal değişikliğin hazırlanma, topluma sunulma ve tanıtma süreci ne yazık ki yeterince gerçekleşememiş, belirleyici nitelikte konsensüsün sağlanması için başta ilgili sivil toplum örgütleri olan Baroların, Üniversitelerin ve Anayasa ile ilgili kurumların görüşleri alınmamıştır. Aynı şekilde OHAL şartlarında bir referanduma gidilmesi de değişikliğin meşruiyetine zarar verecektir.” Denildi.

Kuvvetler ayrılığı ilkesinin savunulması gerektiğini ifade eden baro başkanları, meclisin değişikliklerle işlevsiz hale geleceğini savundu.
Yargı denetiminin yok olacağını dile getiren başkanlar, vatandaşların, yargıya başvurularında adil yargılanacağı hissi duyma ihtimaline zarar vereceğini aktardı.
 
AMASYA BARO BAŞKANI
Av.A.Melik DERİNDERE
 
ARTVİN BAROBAŞKANI
Av.Ali Uğur ÇAĞAL
 
BARTIN BAROBAŞKANI
Av.Ferhat PARLATIR
 
BOLU BAROBAŞKANI
Av. Ferit ATALAY
 
ÇORUM BAROBAŞKANI
Av.Altan AKPINAR
 
DÜZCE BAROBŞK.
Av.Azade AY
 
ERZURUM BAROBAŞKANI
Av.Talat GÖĞEBAKAN
 
GÜMÜŞHANE/BAYBURT BAROBAŞKANI
Av.Serkan PEKMEZCİ
 
GİRESUN BAROBAŞKANI
Av.Gültekin UZUNALİOĞLU
 
KARABÜK BAROBAŞKANI
Av.Rıdvan ERDOĞAN
 
ORDU BAROBAŞKANI
Av.Haluk Murat POYRAZ
 
SİNOP BAROBAŞKANI
Av.Hicran KARADEMİR
 
TRABZON BAROBAŞKANI
Av.Sibel SUİÇMEZ
 
ZONGULDAK BAROBAŞKANI
Av.İbrahim Kerem ERTEM