Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu üniversitenin devam eden projelerini anlatmak için bir basın toplantısı düzenledi. Basın Toplantısına Rektör yardımcıları Profesör Doktor Ferruh Gezen ve Profesör Doktor Mustafa Kepez de katıldı.

Şerifoğlu, üniversitenin kurulduğu günden bu yana en önemli projesi olan Tıp Fakültesi Hastanesi’nin aynı müteahhitle tamamlanmasının Milli Eğitim Bakanı tarafından onaylandığını söyledi. Onayın gerçekleşmemesi durumunda ihalenin feshedilmesi sürecinin hastane inşaatının tamamlanmasının önünde engel teşkil edeceğini belirten  Şerifoğlu, onayın gelmesi sayesinde hastanenin bu yaz açılmasının mümkün olacağını ifade etti.

Mühendislik Fakültesi’nin de Bakanın önünde imzaya hazır olduğu duyumlarını aldıklarını belirten Şerifoğlu, başka bir duyuma göre ise maliye bakanlığı ile ilgili bir evrak eksikliği olduğu bilgisinin ulaştığını, ancak Milletvekili Celal Erbay’ın bir sorun çıkmayacağı konusunda güvence verdiğini söyledi. Şerifoğlu, fakültenin kurulmasının ardından ilk işlerinin Teknopark ile ilgili çalışmaya başlamak olduğunu, bunun için proje ortaklarının hazır olduğunu, hatta hayal aşamasındaki teknopark için başvuran bir girişimci bile olduğunu ifade etti.

Hastane ve Yol kavşağı için Devlet Planlama Teşkilatı Fonları ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in desteği ile çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Şerifoğlu, Kuruluşu gerçekleşen  Fen Edebiyat Fakültesi için ihaleye çıkılacağını, DPT’den onay alarak 2009 yılında  inşaata başlayacaklarını dile getirdi.

Kampüs alanında bulunan  Merkezi derslikler, Amfitiyatro, Yol ve tretuvar çalışmaları, kültür merkezi gibi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Şerifoğlu,  Çalışmalarında katkısı olan başta milletvekilleri olmak üzere herkese teşekkür etti.