Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TRT Radyo 1’de yayınlanan “Ailece” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Zorlukları aşmış kadınları yazdı
Telefon üzerinden programı katılan Rektör Çakar, “Güçlü Kadınlar Projesi” kapsamında kaleme aldığı ve yakın zaman sonra yayımlanacak kitap çalışması ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Kadınların sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak ve onları motive etmek amacıyla bu çalışmayı başlattıklarını belirten Prof. Dr. Çakar, kitapta zorlukları aşmış ve iz bırakmış kadınların hayat hikayelerinin yer aldığını sözlerine ekledi.

“Betül Mardin, Ebru Güzelcik, Aydan Biri…”
Kitapta; okuyucuların farklı alanlarda başarı yakalamış 10 kadının biyografik olarak bilgilerine ulaşabileceğinden söz eden Çakar, halka ilişkiler duayeni Betül Mardin, Ebru Güzelcik, Aydan Biri gibi kadınların kitapta yer alacağı bilgisini paylaştı. Kitabın, başarılı kadınların hayatlarındaki dönüm noktalarında nasıl karar verdiklerine dair ipuçları da sunacağını dile getiren Rektör Çakar, yılmadan cesaretle hayatlarına devam eden kadınların yaşamlarından örnekler yansıtacaklarını söyledi.

“Düzce’deki kız çocuklarına öncülük etmeye çalıştık”
Bu çalışmalarla Düzce’deki kız çocuklarına öncülük etmeye ve onlara rol model olmaya çalıştıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kızların eğitim hayatına katılmasını hedefleyen kitabın tüm gelirlerinin, başarılı ve kendini göstermeye aday kız çocuklarına ayrılacağını ifade etti.
Günümüzde iletişimin öneminden de bahseden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, iletişim sayesinde insanların çok önemli bir güç olan bilgiye ulaştıklarını belirterek yeni neslin bu bilgiye değer vermesini ve her bilgiye inanmayarak güvenilirliğini de göz önünde bulundurmasını tavsiye etti.
HABER:C.ÜSTÜNER