Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz dün akşam Erol Tayhan’ın sunduğu Günlük programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Korkmaz, özellikle Düzce’deki turizm konusuna değindi. Topuk yaylasının yetersiz kaldığını ifade eden Korkmaz, diğer alanlara da benzer projelerin kazandırılması gerektiğine değindi. Turizmde tanıtımın önemine dikkat çeken Korkmaz, bizdeki sıkıntının sunumdan kaynaklandığını dile getirdi.


Konuralp’teki turizm potansiyeline vurgu yapan Milletvekili Korkmaz, “Akıl almaz bir yer olacak.” İfadesini kullandı. Düzce’nin tarih turizminin merkezi olması gerektiğini dile getiren Korkmaz, bunun ancak devlet projesi haline gelmesiyle mümkün olacağını söyledi.


Milletvekili İbrahim Korkmaz, konu Düzce Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerine gelince yine esti gürledi. Üniversite Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nu sevmediğini açık bir dille ifade eden Korkmaz, rektör hakkında bir takım belgeleri olduğunu iddia etti ve bunları zamanı gelince ortaya çıkaracağını söyledi.


YAPTIĞI TÜM HUKUKSUZLUKLAR KAYITLI


Korkmaz, “ geçmişte yaptığı zulümleri unutmam mümkün değil. Çağdaş yaşamı destekleme derneği gibi Türk halkı üzerinde projeleri olan İsrail gibi memlekete düşman mason kuruluşların desteği üzerinde olan bir derneğin kurucusu olduğunu biliyoruz. O dönem cumhurbaşkanının gözünden kaçtı. Sen bakma iki armudun dediği gibi “ çok takdir” edildiğinden değil. Yaptığı tüm hukuksuzluklar kayıtlı. Zamanı gelince hepsinin hesabı sorulacak. Bu hırsızları yolsuzları kendi gücünü sabit tutmak ve kendinin sonra veliahttı burada rektör yapmak için tutuyor.”diye konuştu.

MÜNAFIKLARA GEÇİT VERMEYİZ


Düzce Üniversitesine seçilecek rektörün siyasetten bağımsız olamayacağının altını çizen Korkmaz, rektör profilini de açıkladı.


Korkmaz, “ bizim değerlerimize barışık, münafık olmayan dün başka yerde yumurtlayan bugün burada gıdaklayan tipler olmayacak. Düzce’nin hangi ailesinden olduğu önemli değil. Kendi değerlerimize sahip olmayanı desteklemeyiz. Münafıklara geçit vermeyiz.” İfadesini kullandı.


Rektör Şerifoğlu’nun Düzce Üniversitesine yaptırılacak cami için kurduğu ve Milletvekili Osman çakır’ında üyelerinden biri olduğu dernek için de “Münafıklık alameti” yorumunda bulundu. Rektörün cami derneği kurmasını “nasıl kendimi dindar gösteririm” çabası olarak nitelendirdi.


TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA


Kalıcı İşyerinin İl Özel idaresinden tahsis edilmediğini açıklayan Üniversiteye AK Parti İl Başkanı’nın ağzının payını verdiğini söyleyen Korkmaz, bu konuda hem il başkanı hem de il genel meclisini savundu. Korkmaz, Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın THK Üniversitesine yer tahsisinde İl Genel Meclisini suçlamasını “ talihsiz” bir açıklama olarak nitelendirdi.


OSMAN BEY REKTÖRÜN GAZINA FAZLA GELMİŞ


Bu konuda daha önce Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ile görüştüğünü anlatan Korkmaz, görüşmede edindiği üniversitenin Düzce’ye yatırım yapma gücü olmadığı bilgisini diğer milletvekillerine aktardığını belirtti.

 

“İl özel idarenin savsakladığını söyleyen yanlış söylemiş. Ne alakası var. Üniversite kıvırmayı bıraksın adam gibi işini yapsın. Burada hatası olan THK’dır. Üniversitenin işi gücü yalan söylemektir. Yolu yapıldı da bir teşekkür etmedi. Yıllardır “ dır dır dır…” başımızın etini yedi. İnsan çıkar teşekkür eder. Tabi bunu insan yapar. Böyle bir açıklama olduğunu bilmiyorum ama Osman bey rektörün gazına fazla gelmiştir. Keşke gelmeseydi. Rektörün gazı bir yere getirmez boğar!” dedi.


HERKES EDEBİNİ BİLSİN


Teşkilatın ve İl Genel Meclisinin arkasında olduğunu ifade eden Korkmaz, “ herkes edebini bilsin.” Şeklinde sert ifadeler kullandı.


Milletvekili İbrahim Korkmaz, Milletvekillerinden Osman çakır ve Memursen İl Temsilcisi Orhan Kılıç arasındaki çatışmayı da yorumladı. Çakır’ın Kılıç’ı genel merkeze şikayet ettiği yönündeki söylentileri de şöyle değerlendirdi.


KILIÇ BENİM HİZMETÇİM DEĞİL

"Şikayet etmişse ne olmuş yine görevinde! Demek ki güçlü ve değerli bir insan. Orhan kılıç gelmiş geçmiş en iyi başkandır. Kendini ifade edemeyecek gibi biri de değildir. Ne benden korkar ne de bana yağcılık yapama gereği duyar. Benim hizmetçim de değildir.”


VEKİL OLMAZSAM KENARDA KALMAM!


Son olarak yaklaşan genel seçimler için konuşan Milletvekili İbrahim Korkmaz, “partimden yeniden aday adayı olmaya hazırım. En güçlü adaylardan biri olduğuma da eminim. Ama takdir başbakanımız ve cumhurbaşkanımızındır. Olmazsam da kenarda bırakılmam.” diye konuştu.

 

Haber: S. Kaşkır