Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar bu sabah saatlerinde düzenlenen çay-simit toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi.

 “Bu yıl fakülte için çalışmalara başlayacağız”
Daha öncede üniversiteye kazandırılması düşünülen Eczacılık Fakültesi ile ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Çakar, “Sağlık alanında çalışmalarımıza çok hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bütçemiz sağlık alanında elverişli durumda. Önemli olan bütçemizin açılmasıydı. Sağlık alanında bir fakülte kurmayı planlıyoruz. Bu fakülte büyük bir ihtimalle eczacılık fakültesi olacak. Onu bu yaz görüşerek kararlaştıracağız. İnşallah bu yıl fakülteyle ilgili çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Biz bunu başarabiliriz ve ben bu konuda iddialıyım”
Sağlık alanında ihtisaslaşma çalışmaları ve uzun süre önce talip olduklarını açıkladıkları Efteni Otel’in bölgeye kazandırılmasına ilişkin girişimlerinin devam ettiğini aktaran Çakar şöyle konuştu:

“Sağlık alanında ihtisaslaşıyoruz. Çok hızlı devam ediyoruz. Bütçemiz açıldı. Özellikle geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında uzmanlaşıyoruz. Köylerde tıbbi bitki ekimlerimiz başladı. Bizim Ar-Ge alanındaki ilaç ekstraktı, tıbbi yağlar, tıbbı kremler gibi alanlarda Ar-Ge’lerimiz devam ediyor. İlk ürünlerin ruhsatı için Sağlık Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Önce kendi üniversitemiz başta olmak üzere farklı raflarda yerini alacak. Diğer taraftan hem apiterapi yani kestane ve ıhlamur ekimleri hızla devam ediyor. Önemli olan bütçemizin açılmasıydı. Efteni Otel ile ilgili de girişimlerimiz devam ediyor. Orası bize yakışır ve gerçekten bölge için sürdürülebilir biçimde idame ettirebiliriz. Geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın bölgeye ve ülkeye yayıldığı bir merkez olabilir. Biz bunu başarabiliriz ve ben bu konuda iddialıyım. İnşallah bize nasip olur. 15 çeşit geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın kullanıldığı, bölgeye sağlık turizmi açısından hizmet verildiği, hekimlere eğitim verilen bir kamp alanı olarak kullanılan bir merkez olarak kullanmayı planlıyoruz.”

Öte yandan yıllardır atıl vaziyette duran ve Düzce Belediyesi’nin de sosyal ve turizm tesisine dönüştürmeyi düşündüğü Efteni Otel için Kalkınma Bakanlığı’na sunulan kamulaştırma talebinin bir an önce sonuçlanması ve artık somut adımların atılması bekleniyor.

Haber: Ö.YILMAZ