Kalıcı İşyerlerinin tahsisi konusunda Rektörlük ve Valilik karşı karşıya geldi. Üniversitenin daha önce talip olduğu Kalıcı Konutlardaki iş merkezinin Özel THK Yüksek Okulu ve Kolejine tahsisine Düzce Üniversitesi sessiz kalmadı.

Rektörden özel yazı

Kalıcı Konutlarda THK Yüksek Okulu ve Kolejine tahsis edilmesi için valilik makamından gönderilen dilekçe bugün İl genel Meclisine sunulurken, işyerlerini elinden kaçırmak istemeyen Düzce Üniverstesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerfioğlu da meclis üyelerinin dikkatini çekmek için harekete geçti.Şerifoğlu, talebin yer aldığı ve işyerlerinin neden üniversiteye verilmesi gerektiğini anlatan yazısını tek tek meclis üyelerine iletti.

28 işyeri yetmiyor

Bugün Temmuz ayı toplantılarına başlayan İl genel meclisi üyelerinin masalarına, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu imzalı bir mektup yazı geldi.

Daha önce Vali Adnan Yılmaz'ın 2009 yılında Düzce üniversitesine tahsis edilen işyerlerinin üniversite tarafından değerlendirilmediği yönündeki açıklamasına cevap niteliğindeki yazıda,
2009 yılında Fevzi Çakmak'taki iş merkezinin zemin hariç tamamını Düzce Üniversite tahsis sözü verilmesine karşın binanın bir bölümün çağrı merkezine bir bölümünün ise PTT şubesine ayrılarak Düzce Üniversitesine 28 işyerinin bırakıldığı hatırlatıldı.

Şerfioğlu imzalı yazıda Fevzi Çakmak'ta ayrılan 28 işyerinin bin'in üzerinde öğrenci sayısının olduğu Sosyal Meslek Yüksekokuluna hizmet vermesinin mümkün olmadığı belirtilirken, 30 Mayıs 2013 yılında kalıcı konutlardaki işyerlerine Üniversite olarak taleplerinin bildirildiği hatırlatıldı.

10 bin kişilik mağduriyet

4 bin öğrenci nüfuslu Sosyal Meslek Yüksekokulu'nun 1999 depremlerinin ardıdan geçici olarak yaptırlan prefabrik ve sağlıksız bir binada faaliyet gösterdiğine işaret edilerek " bu kampüste öğrencilerin yüzde 28'nin Düzce doğumlu, yüzde 31'nin Düzce ikametine sahip Düzceli olduğu gözönüne alındığında, aileleriyle birlikte 10 bin kişişiik hemşeri grubumuz başta olmak üzere geniş bir mağduriyet kesimin söz konusu olduğu ortaya çıkmıştır. Üniversitemiz Sosyal Meslek Yüke okulu yerleşkesi olmak üzere kalıcı Konutlar pazaryeri mevkiindeki işyerlerinde yeralan iki bloğun üniverstemize tahsisi gerçekleşmesi hususunda bilgilerinizi ve gereği için desteklerinizi talep ederim"denildi.

Belediye talebini geri çekti

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu imzalı yazıda ayrıca, aynı bloklar için talepte bulunan Düzce Belediyesi'nin, üniversitenin ve öğrencilerin sıkıntısını dikkate alarak talebini geri çektiği vurgulanırken, işyerlerinin ivedilikle üniversiteye tahsisi istendi.

Haber: H. İŞCAN