Düzce Üniversitesi 3.Dönem Rektörlük seçimleri Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştiriliyor.


8 yıldır Rektörlük görevinde bulunan Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu görev süresinin dolması nedeniyle yeniden aday olamadığı seçimde 7 Rektör adayı yarışıyor.


Düzce Üniversitesi 3. Dönem rektör adayı belirleme seçiminde açılış konuşmasını mevcut rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu yaptı. 2015-2019 yılları arasında görev yapacak olan yeni rektörün üniversite ve Düzce’ye hayırlı olmasını diledi. 



Görev yaptığı 8 yıl boyunca Düzce Üniversitesi’nde rektör olmaktan her saniye gurur duyduğunu aktaran Şerifoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizde bu üniversitenin bir üyesi olmaktan gurur ve onur duyun. Dünyanın neresine giderseniz gidin burayı anlatın. İyilik üretin, nazik olun, güler yüzlü davranın.”

Şerifoğlu konuşmasını ise helallik isteyerek tamamladı:

Şerifoğlu,” Dünyada o kadar az süre misafiriz ki bunları değer üretmeye ayıralım. Bana bugüne kadar verdiğiniz destek için  üniversitemize yaptığınız kıymetli çalışmalar için her birimde yarattığınız fark için çok teşekkür ediyorum. Bütün çalışma arkadaşlarımıza hakkımı helal ediyorum. Sizde helal edin.” Şeklinde bitirdi ve alkışlar eşliğinde kürsüden ayrıldı.

Şerifoğlu’nun konuşmasının ardından Sandık kurulu üyeleri belirlendi. Sandık kurulu başkanı İlhan genç,  üyeleri ise Zafer Akbaş ile Gülbin Sözen seçildi. 

Düzce Üniversitesi’nin yeni rektörü olmak için adaylığını koyan Prof. Dr. Mustafa Haluk Akbaş, Prof. Dr. Mehmet Akgül, Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Prof. Dr. Ayten Erdoğan, Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı, Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, Prof. Dr. Binnur Önal için seçime geçildi.

Oy verme işlemenin devam ettiği seçimde en çok oy alan altı aday, rektör adayı olarak Yükseköğretim Kuruluna bildirilecek.
Yükseköğretim Kurulu tarafından mülakatlar ardından seçilecek üç aday, Cumhurbaşkanlığı Makamına arz edilecek ve Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından seçilen aday Düzce Üniversitesi’nin üçüncü dönem rektörü olarak atanacak.

Haber: S.KAŞKIR-İ.KELEŞ-Y.SEVER