Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, web sitesimizde 'Rektör AK Parti'ye Çağrıldı', Manşet Gazetesi’nin sutünlarında ise 'milletvekillerine brifing verdi' başlığı ile yer alan haberin başlıklarındaki “çağırıldı ve brifing verdi“ kelimelerinden rahatsız oldu. Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemiz, sadece YÖK’e bağlı bir kurumdur”

“Manşet Gazetesi ve Öncü RTV web sitesinde 27.07.2011 tarihinde yer alan “Rektör Ak Partiye Çağrıldı” başlığı ile verilen haber, başlığı itibari ile gerçeği yansıtmamakta, kamuoyunda yanlış algılara sebep olabilecek bir izlenim yaratmaktadır. Üniversitemiz, ülkemizin diğer üniversiteleri gibi, doğrudan ve sadece YÖK’e bağlı bir yükseköğretim kurumudur. YÖK dışında, İlimizin içinden veya dışından hiçbir kişi veya kurum ile kurumsal bir bağı söz konusu değildir. Bu nedenle, hiçbir kişi veya kurum tarafından Rektörümüzün veya diğer yöneticilerimizin söz konusu haber ve başlığının yarattığı izlenimdeki şekliyle “çağrılması” söz konusu değildir ve olamaz. Üniversitemizin her paydaşıyla bilgi paylaşımına açık, hesap verebilen ve şeffaf yapısı; son 4 yıldaki uygulamalarımızla açıkça ortaya konmuştur. Fakat Üniversitemiz her tür iş ve işlemleriyle karar alma süreçlerinde, kanunlarla belirlenmiş olan kurumlar haricinde hiçbir kişiye hesap verme zorunluluğunda değildir.

“Davet üzerine Ak Parti’de yapıldı”

Ak Parti’de yapılan toplantı, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından Rektörümüze iletilen davet neticesinde, Ak Parti il yöneticileri ve yeni seçilmiş milletvekilleri ile Üniversitemiz yöneticileri arasında iletişimi geliştirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Toplantı, Rektörümüzün programının uygun olmaması sebebi ile davetin yapıldığı günde değil Rektörümüzün programının uygun olduğu bir günde gerçekleşmiştir.

“Kamuoyunda yanlış bir algıya neden oldu”

Sadece Düzce’nin milletvekilleriyle değil, Düzce’ye hizmet etme görevi ve aşkı ile çalışan her kişi ve kurumla Üniversitemizin ve Rektörümüzün işbirliğine açık olduğu son 4 yıldaki başarılı iş birliği çalışmalarıyla somut bir şekilde ortaya konmuştur. Basında yer alan ve Üniversitemize iletilen “çağırıldı ve brifing verildi“ ibarelerine duyulan tepki nedeniyle kamuoyunda yanlış bir algıya neden olduğu anlaşılan söz konusu haber başlığını üzüntüyle karşılıyor, üniversitemize ilgi ve özen gösteren tüm basın yayın kuruluşlarına ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.”

Haber; R. BAL