Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ilk kez organize edilen Düzce Otları TYCH Bereket Şenliği kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi. Belediye Meydanından Anıtpark Meydanına Belediye Bandosu eşliğinde İstanbul Caddesi ile Gaziantep Caddesi geçilerek renkli bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, eski Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in eşi Gönül Keleş, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Ulviye Dikmen başta olmak üzere onlarca kadın alkışlarla tempo tutarak yürüdü.


Anıtpark Meydanında toplanan gruptaki halk oyunları ekipleri çalan müzik eşliğinde doyasıya dans etti.



Yürüyüş sonrası Belediye Meydanında oluşturulan şenlik alanında konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, doğanın çeşitlilik bakımından Düzce’ye cömert davrandığını söyledi. Vali Fidan, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine teşekkür ederek şenliğin Düzce’nin tanıtımına katkı sağlamasına yardımcı olarak Düzce’nin hak ettiği yerlere gelmesini temenni etti.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin tabiat güzelliğiyle adından söz ettiren ve keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu belirterek şenliğin önemini vurguladı. Başkan Keleş, “Düzce’mizin her bir köşesi ayrı ayrı gezilip görülecek doğa ve tarihi güzelliklere sahiptir. Bugün düzenlediğimiz şenlikle Düzce’nin toprağından aldığı gücü tarihi kimliğiyle bütünleştirerek kültürel bir etkinliğe imza atıyoruz.” Dedi. Keleş, çeşitli otları düzenlenecek sempozyumla tanıtacaklarını söyleyerek herkese teşekkür etti.

Tören çeşitli etkinliklerle devam etti.

Haber:Y.SEVER