Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, Düzce’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar Vali Ali İhsan Su’nun makamında Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere protokolün tebriklerini kabulüyle başladı. 

 

Ardından Anıtpark’taki törene geçildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında alanı dolduran öğrencileri ve vatandaşları selamlayan Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı halkın Cumhuriyet bayramını kutladı.

 

1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Ali İhsan Su günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Törende konuşan Vali Su, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

 

Kutlamalar okunan şiirler ve halk oyunu gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin coşku ile okudukları şiirler ile halk oyunu gösterileri büyük alkış aldı.

Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik öğrencileri ise , yaptıkları gösteride tüm hünerlerini sergiledi.
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Vali Ali İhsan Su’nun elinden ödüllerini almasının ardından resmi geçit töreni yapıldı.

 

Tören askeri birlik, okullar ve kuruluşların Türk bayrağı ile süslenmiş araçlarının geçit töreni ile son buldu.

Resepsiyon iptal

 

Karaman'da maden ocağında meydana gelen faciadan dolayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu iptal edildi.

Haber; S.KAŞKIR