Ramazan Bayramı nedeniyle Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma programı büyük bir katılım ile gerçekleşti. İl Müftülüğü konferans salonunda yapılan bayramlaşmaya Vali Vasip Şahin, Vali yardımcıları, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, Cumhuriyet Başsavcı vekili, BARO Başkanı Ali Dilber, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti il başkanları, eski milletvekilleri, eski belediye başkanları, sivil toplum kuruluş başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşmada konuşan Vali Vasip Şahin bayramların önemine değinerek, "Kaynaşma birlik beraberlik dayanışmanın zirveye çıktığı bu bayramların bizim coğrafyamızda ve kültürümüzde büyük önemi vardır. Maalesef modern çağın getirdiği bazı sıkıntılar var. bunlardan en önemlisi insanlar birbirinden uzaklaşıyor.” Dedi.

“Bayramlar buluşma günleridir. Maalesef modern çağın getirdiği bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan birisi insanlar birbirinden gittikçe uzaklaşıyor. Toplum olarak insanlar yalnızlaşıyorlar. Sorunların üstesinden tek başlarına kalkmak zorunda kalıyorlar. Bayramlar bu yalnızlığı birleştirme adına önemli bir unsur. Toplum olarak birbirimizi tedavi ediyoruz. Bayramlar bizim sosyal hayatımızda önemli bir unsur. Bu birlikteliği daha sağlam bir şekilde yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Özellikle ramazan gibi bayramda da fakir ile zengini birleştirmemiz lazım. Bununla ilgili bir çalışmada yapıyoruz. Bu sayede hem fakir hem de zenginimiz mutlu olacak.”

Vali Şahin’in konuşmasının ardından Düzce İl Müftüsü Selami Emen dua yaptırdı. Duanın ardından ikramlara geçildi ve müftülükte program sona erdi.

Vali ve beraberindeki protokol İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek emniyet teşkilatının bayramını kutladılar. İl Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret eden protokol daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek hastanede yatan vatandaşları ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Son olarak Vali Vasip Şahin, yetiştirme yurdunu ziyaret etti ve çocukların bayramlarını kutladı.

Haber; R. BAL