Düzce Valiliği tarafından düzenlenen resmi bayramlaşma töreni Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın ev sahipliğinde yapıldı. Bayramlaşmaya Düzce Milletvekilleri YaşarYakış ve Metin Kaşıkoğlu , Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncel, Konuralp ve Beyköy Belediye başkanları İbrahim Aykut ve Mustafa Yılmaz, Ak Parti, CHP,MHP, Demokrat Parti, Dsp il başkanları , Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit,   ile daire müdürleri , dernek ve oda başkan ile temsilcileri katıldılar.

Düzce milletvekili Yaşar Yakış uzun bir aradan sonra bir bayramlaşma törenine katıldı. Yakış ile Konuralp belediye başkanı Aykut arasındaki dialog ise ilginçti

        

 

Törende yaşanan en renkli görüntülerden biri de Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile Milletvekili Metin Kaşıkoğlu arasında yaşandı. Kaşıkoğlu törende bayramlaştığı Rektör Şerifoğluna çok beğendiğini söylediği  kendi ceketinde takılı olan Türk Bayrağı rozetini takdı.

 

Şeker bayramına göre katılımın daha az olduğu gözlenen bayramlaşmada konuşan Vali Kılınç bayramların birleştirici özelliğinden bahsetti.

 

Bayramlaşma töreninde Düzce Belediyesini temsilen kimsenin bulunmaması, Başta Keleş’in katılmadığı törene bir yardımcısını görevlendirmemesi de ilginçti. Ve Keleş’in koltuğu boş kaldı.

         Bayramlaşma töreninde bir diğer ilginç görüntü ise içerdekiler ile dışarıdakiler arasındaydı. Hafif hafif yağan yağmura aldırmadan parkın bahçesinde gurup halinde duran gençler açık havada bayramı kutlarken, içerdekiler sıcak ve kuru ortamda bayramlaştılar.

         Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni  etli pilav ve tatlı ikramı ile son buldu.