ESDER Düzce Şube Başkanı Mehmet Tuncer, 17 Aralık Operasyonları ile ekonomik kayba uğrayan Türkiye'nin seçim sürecinde siyasi istikrarsızlığa itildiğini savundu. Ekonomiye ikinci darbeyi seçim sürecinin vurduğunu belirten Tuncer, yıl başı itibariyla sezona girmesi gereken birçok sektörün bu süreçte sezona giremediğini söyledi. Tuncer, "Üreticiler zor durumdadır, esnafımız zor durumdadır. Açıklanan işsizlik rakamlarının yüksek olmasında bu yaşanan sürecin çok etkisi vardır. Şu an herkes seçim sonrasına ümit bağladı fakat sezona giremeyen sektörlerin üretim yapmaması gelecek aylarda hem işsizligi körükleyecek hem yatırımcının durumunu tekrar değerlendirmeye alacak. Bu da ülkemizde yeni ekonomik krizler yaratabilir." ifadelerini kullandı.

RESMİN ARKASINI ÇOK MERAK EDİYORUZ

Özellikle seçim sürecinde siyasiler tarafından kullanılan üslubun halkı gerdiğini savunan Tuncer, şunları kaydetti: "Gerilim ve kaos ortamından nemalanmak isteyenler var. Bu resmi önümüze koyanların, resmin arkasında neler yapmak istediğini çok merak ediyoruz." 

KAZANÇ ELDE EDENLER VATAN HAİNİ VE İŞBİRLİKÇİ 

Açıklamasının son bölümünde ESDER olarak hükümet, yerel idareci ve siyasetçilere seslenen Tuncer, şu ifadeleri kullandı: "Seçim bir hizmet yarışıdır. Sadece hizmet etmekte yarışın. İnsanları germeyin, kaos ortamı oluşturmayın. Sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi bozacak konuşmalardan uzak durun. Yaşanan bu süreçte ülkemiz çok şeyler kaybetti. Bize gösterilen tabloyla yapılmak istenilenler çok farklı. Ülkemiz kaybederken siyaseten ve ekonomik olarak kazanç elde edenler vatan haini ve işbirlikçidir. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunların bir an önce sona ermesi ve ülkemizin huzur, barış ve kardeşlik ortamına kavuşmasını diliyorum."

Haber; C.ÜSTÜNER