8-9-10 Şubat tarihlerinde Ankara'da düzenlenen ve bakanların katılımıyla ilgili konuların da görüşüleceği toplantı bugün Başbakanın açılış konuşmasıyla başladı. Düzce Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı “İl Valileri Buluşması Programı"nda konuşan Erdoğan 2012 yılının ilk Valiler toplantısının Türkiye, Türk milleti ve tüm şehirler için hayırlı neticeler doğurmasını temenni etti.
 Valiler ve büyükelçilerin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu ve benzeri toplantıların, ortak sorunların istişaresi, tecrübe aktarımı ve yereldeki gelişmelerin paylaşımı açısından son derece faydalı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Tarihteki Türk devletlerine baktığınızda kendisini yenileyen uyum sağlayan adapte olabilen idarecilerin başarılı olduğunu ve devleti yücelttiğini görüyorsunuz. Ama hazıra konan değişim adına risk almayan idarecilerin başarısız olduklarını hem de ülkeye bedel ödettiklerini görürsünüz. Liderlik değişimi yönetebilmektir. İyi lider sadece iyi kriz yönetimi yapabilen değil başarılı bir gelecek yönetimi yapabilendir. Riskten kaçan değişimden kaçan gününü idari maslahatla geçiren bir idareci başarısızlığa mahkumdur. Bu idareci sadece kendisi başarısız olmakla kalmaz ülkesine de zarar verir. Kendi menfaatlerini gözeten idareciler adeta çöküşün zeminini hazırlar.”