AK Parti’ye 2002 yılından itibaren en büyük desteği veren illerden Düzce ve Rize'nin beklentileri ortak... İki il de kabinede kendi milletvekillerinden birini görmek istiyor.

Kabine işini sıkı tutmak isteyen Rize, çok sesli olarak talebini Başbakan Davutoğlu'na iletme yolunu seçti. Bu kapsamda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Rize'nin 4 seçimdir AK Parti'ye Türkiye genelinde en yüksek oyu veren il olduğu belirtilerek, Rize milletvekillerinden birinin kurulacak yeni hükümette bakan olarak yer alması çağrısında bulundu.

Şampiyon il ödüllendirilmeli

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda (RTSO) bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına açıklama yapan RTSO Başkanı Şaban Karamehmetoğlu, Rize'nin bakanlıkla ödüllendirilmesi gerektiğini yönünde görüş bildirdi. Karamehmetoğlu, 'Artık Rize'den seçilen bir vekilimizin bakan olmasını istiyoruz. Bu konuda haklılık payımız var ve şampiyon il ödüllendirilmeli. Bu ayni zamanda diğer iller arasında da rekabet oluşturacak. Rizeli değil, Rize'den seçilen milletvekili bakan olmalı. Bu görüşümüzü başkente giderek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na da ileteceğiz." dedi.

Düzce'de durum yine bildik!

Bakan çıkarmak için Ankara yoluna düşme hazırlığı yapılan Rize'de durum böyleyken aynı pozisyonda olan Düzce'de hala bir hareket yok! Hem sivil toplum kuruluşları hem de halk arasında Düzce’nin yeni dönemde bakan statüsünde temsil edilmesi beklentisi yüksek sesle dile getiriledursun talebin Ankara'ya taşınması adına bir girişim yok. AK Parti'nin hükümet kuracak çoğunluğu elde etmesi nedeniyle kısa sürede kurulması beklenen hükümet için hızlı davranılması gerekliliği ortadayken Düzce'deki sivil toplum kuruluşlarının ortak paydada buluşmakta geç bile kaldığı görülüyor.

Düzce gibi kabinede bakan isteyen Rize, tek yumruk olurken, Düzce'nin Ankara'ya sesini duyurması zor gözüküyor.

Haber:Y.SEVER