Rize heyeti Düzce'deydi. Düzceli Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, Belediye Başkanı, RTE Üniversitesi Rektörü ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile birlikte Düzce'ye gelen heyet Düzcelilerin gösterdiği misafirperverliğe teşekkür etti. Rize'nin Düzceli Valisi Ersin yazıcı başkanlığında Düzce'ye gelen heyette Rize'den seçkin bir grup eşlik etti. Rizeli heyetin ilk durağı TSO'ydu. Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı ve Meclis üyeleri tarafından karşılanan heyet meclis toplantı salonunda bir araya geldi.     

 
“RİZE DÜNYAYI YÖNETEN İNSANLARI BÜNYESİNDEN ÇIKARDI”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin kendisi için üç anlamı olduğunu “Birincisi ben Rizeliyim. İkinci anlamı Sayın Rize Valimiz Ersin Yazıcı’nın Düzceli olmasıdır. Üçüncü anlamı ise Rize önemli bir ildir. Türkiye’yi hatta Dünyayı yöneten insanları çıkaran bir memlekettir.” sözleriyle ifade etti.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Düzcelilere Rize Valisi Ersin Yazıcı gibi bir değer kazandırdıkları için teşekkür etti.

HER İKİ İLİN TALEBİ AYNI
Toplantının yapıldığı salonun küçük olmasından dolayı yaşanan soruna değinerek sözlerine başlayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, ‘Yerimiz dar gönlümüz geniş’ dedi. Çakır, kurulacak olan 64.hükümette her iki ilin benzer yöntemlerle talepte bulunduğunu hatırlatarak temennilerin gerçeğe dönüşmesini beklediklerini dile getirdi.

DÜZCE TEŞVİKLERLE UÇTU
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Düzce’deki Organize Sanayi Bölgelerinin durumları hakkında konukları bilgilendiren Çakır, Düzce’nin teşviklerle uçtuğunu söyledi.

YÜKSEK TEKNOLOJİYİ KULLANAN SANAYİ DÜZCE’DE GERİ PLANDA KALDI
Birinci plana istihdamı aldıklarını vurgulayan Çakır, ileri teknolojiden yararlanan sanayi kuruluşlarının Düzce’ye kazandırılmasını biraz geri plana ittiklerini belirtti.

BOLU’YA KAPTIRMAMIZA NEDEN OLDU
Düzce’nin İstanbul’daki yatırımcının ilgi odağı olduğu bilgisini veren Çakır, Düzce’de üretim yapan firmaların kayıtlarının Düzce’de olmaması ihracatta kayba neden olduğunu bu durumunda Gümrük Müdürlüğü’nün Bolu’ya kaptırılmasına neden olduğunu aktardı. Çakır, gümrüğü siyasi destekle Düzce’ye kazandırmak istediklerini söyledi.
Çakır, Düzce’nin nasıl bir kent kimliği oluşturmak istediğine karar vermesi gerektiğini dile getirdi. İSKİ’den dolayı zaman zaman sanayi açısından zorlandıklarını söyleyen Çakır, yüksek teknolojiyi ön plana aldıklarını belirtti.

VALİ YAZICI, BİZİ ÇOK İYİ ANLIYOR
Sanayi alanında yaşanan istihdam sorunu için milli politikanın gerekliliğine değinerek sözlerine başlayan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize hakkında bilgi verirken Rize’nin Düzceli Valisi Ersin Yazıcı’nın kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtti.

OSB’DE SAYI OLARAK BİZDEN ÖNDESİNİZ
Rize’nin fiziki coğrafyasından dolayı sanayi bölgesi oluşturmada sıkıntı yaşadığını kaydederek konuşmasını sürdüren Karamehmetoğlu, ‘Düzce 4.OSB’yi oluşturdu. Biz 1 taneyi daha zorla oluşturduk’ dedi.
 
RİZE’NİN GELECEĞİ TURİZM VE KONAKLAMADA
Rize’nin mevcut imkanlarından dolayı ile katma değer olarak çay üretiminin yanına turizm gelirlerini ekleme çabalarının olduğunu söyleyen Rize TSO Başkanı, turizme yatırım yaptıklarını paylaştı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, kurumlar arası diyaloğu önemsediklerini iş birliği için ziyaretlerde bulunduklarını aktardı. Kasap, tıpkı TSO Başkanı Karamehmetoğlu gibi Rize’nin geleceğinin turizm ve konaklamada olduğunu ifade etti.

ÜNİVERSİTEYLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ
Rize Recep Tayyip Erdoğan (RTE)  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’da aynı yılda kurulan üniversitenin iş birliğini artırarak kendi üniversitelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
 
Düzce’de olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek heyecanlı olduğunu söyleyen Rize Valisi Ersin Yazıcı, emeklilikte Düzce’de yaşamak istediğini belirtti.

YİRMİBEŞOĞLU'NDAN SUNUM
Ziyaret protokol konuşmalarının ardından Düzce Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Selim Yirmibeşoğlu’nun 1.OSB’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşları hakkında bilgi vermek amacıyla yaptığı sunumla devam etti. Sunumun ardından misafirlere çeşitli hediyeler verildi. Rize Valisi Yazıcı TSO Başkanı Çakır’a Rize’nin meşhur Anzer Bal’ından hediyeden etti.

İKİ KADIN MECLİS ÜYESİ DİKKAT ÇEKTİ
Ziyarette bir başka dikkat çeken nokta ise her iki TSO’nun yönetiminde yer alan kadın üyeler oldu. Düzce TSO Meclis Üyesi Sibel Tuncer, Rize TSO Meclis Üyesi Feruze Aykut’la yakından ilgilenerek iyi bir ev sahipliği yaptı.


VALİLİĞE YÜRÜDÜLER
Rize Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Düzce TSO ziyaretini tamamlayarak Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret etti. Heyet, Valilik binasına yürüyerek gitmeyi tercih ederek Düzce’yi daha yakından tanıdı.

Rize heyetini Vali Ali Fidan kapıda karşıladı. Makam Toplantı salonunda açıklama yapan her iki Vali, iki ilin iş birliği içerisinde hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Heyet Düzce ziyaretine Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve sanayi bölgesine yapacağı ziyaretlerle son noktayı koyacak.

Haber:Y.SEVER