Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu geçtiğimiz akşam Çamköy'de çıkan yangında evleri yanan 5 aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Mahalle Muhtarı İrfan Demirci ve ailelerle yangın alanını gezen Kaşıkoğlu, devletin ilgili kurumlarının da gerekli girişimleri başlattığını ve aileye ihtiyaçları ölçüsünde yardımın vakit kaybedilmeden yapılacağını belirtti. Kaşıkoğlu, Çadır ve konteyner yardımı kabul etmeyen ve komşularının yardımı ile geçinmeye çalışan ailelere yapımı tamamlanan konutların kurasının kısa sürede yapılacağı sözünü verdi.



Daha Sonra Çamköy'de yapımı tamamlanan 248 konutu incelemeye giden Kaşıkoğlu, Şantiye sorumlusundan bilgi aldı.

ÇAMKÖY'DE 5 EV ALEV ALEV YANDI... AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ÇAMKÖY'DE ÇIKAN YANGNIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

VALİ ADNAN YILMAZ ÇAMKÖY'DE... AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Can Kaybı yaşanmaması tek teselli

Kaşıkoğlu burada yaptığı açıklamada çıkan yangında can kaybının yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu ifade etti.



Kaşıkoğlu, “”Çamköy'de roman vatandaşlarımızın yaşadığı 5 evde çıkan yangın hepimizi üzdü. Yangın olayını yerinde incelemek, geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alabilmek için ziyarette bulunduk. Bu olayda can kaybı yaşanmaması hepimizin tek tesellisi oldu. Maddi olarak ciddi bir kayıp var. 10 aile sokakta kalmış ve konu komşunun yardımı ile yaşıyorlar.”diye konuştu.



Kendilerine gelen bilgiye göre konutların kura çekimin yarın yapılacağını dile getiren Kaşıkoğlu, yangında mağdur olan 10 aileden 7'sinin sıkıntılarının bu şekilde giderileceğini söyledi.

Kuralar yarın çekilecek



Kaşıkoğlu, “Yaşanan Bu olay gözleri, roman vatandaşlarımız için yapımına başlanmış konutlara çevirdi. Biz de hükümetimizin başlattığı bu proje çerçevesinde evleri de ziyaret ettik. Konutlar tamamlanmış ve sahiplerini bekliyor. Yetkililerden aldığımız bilgi kuraların çekim töreni yarın gerçekleşecek.

Onlar için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yangında zarar gören ailelerimizden 5 tanesinin daha önceden burada hak sahibi olduğu 2 ailenin de şartları tutup yararlanmak istemediği yönünde. 10 aileden 7 aile bu konutlara geçerek sıkıntıları hallolacak. Diğer 3 aile için de ev yönünden belirsizlik hakim. Onlara devlet gerekli yardımı yapacak.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR