Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğinin ardından illerde düğmeye basıldı. İl müftüsünün başkanlığında oluşturulan beş kişilik Değerlendirme ve Yer Değiştirme Komisyonu bu yıl görev sürelerinde 25 yılı dolduran imam ve müezzinler için yeni yerler belirliyor.


Binlerce imamı ilgilendiren düzenlemeye göre 2014 yılından itibaren aynı yerde 25 yıl görev yapan cami görevlileri rotasyona tabi tutuluyor. Uygulamadan 2015 yılında 20 ve 2016 yılında ise 15 yılını dolduranlar etkilenecek. 2017 yılına gelindiğinde ise zorunlu yer değişiklikleri 8 yılını dolduranlara yapılmaya başlanacak.


25 yılını tamamlamış olan imam ve müezzinler için haziran ayında çalışmalara başlayan komisyon eylül ayına kadar tayinleri tamamlayacak. İlk olarak Düzce içerisinde yer değiştirme yapılacak ancak yer bulunamaması halinde iller arası atama yapılacak. Personelin talebi halinde üst gruptaki camiden alt gruptaki camiye yer değişikliği yapılabilecek.


Öte yandan bazı din adamları bu yıl aynı camide 25 yılını dolduran görevlilerin rotasyona girilmesiyle başlayan sürecin sancılı geçeceğini savunuyor. Gerekçe olarak ise atamalardaki adaletsizlikler gösteriliyor. Rotasyona tabi olan şube müdürü, vaiz, ilçe ve il müftülerine tanınan tercih yapma hakkının cami görevlilerine tanınmaması eleştiriliyor.

Haber;C.Üstüner