Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, ülke ve Düzce gündemine dair basın toplantısı düzenledi. Hükümeti eleştirerek açıklamalarına başlayan Mertol ekonominin dibe vurduğunu söyledi. İktidar ve ana muhalefet ayrımı yapmadan eleştirilerini sıralayan Mertol, son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin ‘Şehirlerin canına okumuşuz’ itirafı üzerinden hükümete yüklendi.

Son beş yıldır Türkiye’nin ‘kandırıldık, aldatıldık’ siyaseti ile yönetildiğini şimdi ise bu duruma ‘ihanet ettik’ siyasetinin eklendiğini dile getiren Mertol,“Bugün İstanbul’da AVM sayısı 120, Londra’da ise 42’dir. Endişemiz odur ki bugün İstanbul’da yapılan ihaneti yeni fark edenler yarın Türkiye’ye yaptıkları yanlışları fark ettiklerinde çok geç olabilir.” dedi.

‘Açıklama yapılırsa bizde öğrenelim’
Mertol, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlübaşkanlığında Ankara’da yapılan toplantının ardından Düzce için 182 projenin görüşüldüğünü açıklanmasına dair “Basından öğrendiğimiz kadarıyla 182 projenin ilerlediğinden bahsediliyor. Bu projelerin içinde neler var? Açıklama yapılırsa bizde öğrenelim.” Şeklinde konuştu.
O zaman şimdi niye halka soruyorsunuz?

Yeniden trafiğe açılması gündemde olan ve Düzce Belediyesi tarafından anket çalışması devam eden İstanbul Caddesi için değerlendirmede bulunan Mertol, şunları kaydetti:

“Birkaç gündür İstanbul caddesinde Düzce Belediyesi tarafından hummalı bir çalışma yapılıyor. Çizgiler çiziliyor, yaya geçitleri boyanıyor. Soruyoruz, bunlar niye yapılıyor? Bir yandan da tekrar ‘trafiğe açılsın mı, açılmasın mı?’ anketi yapılıyor. Burada ilginç olan şey yol trafiğe kapatılırken halka soruldu mu? Biliyoruz ki sorulmadı. O zaman şimdi niye halka soruyorsunuz? Şayet uygulama anket sonucuna göre yapılacaksa sonuç çıkmadan işaretleme çalışmaları niçin yapılıyor? Saadet Partisi olarak diyoruz ki yayalar, bisikletliler, tramvay ve araç trafiği ciddi kazlara yol açabilir. Keşke demenin faydası olmaz.”


Haber: Y. SEVER