Düzce depreminin 16. Yıldönümünde hayatını kaybedenler için depremin meydana geldiği 18.57'de saygı duruşunda bulunuldu.Düzce Depremzedeler Derneği (DEPDER) üyeleri, TMMOB Mimarlar Odası Düzce Temsilciliği ile vatandaşlar, ellerindeki fenerler ve ''Depremi unutmadık, unutturmayacağız'', ''Sağlam binalar istiyoruz'' yazılı dövizle Anıtpark’a yürüdü. Burada grup adına konuşan DEPDER Başkanı Ayşegül Şenol Can, felaketin 16. yılında hayatını kaybeden vatandaşları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

"Depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Can, şu çağrıda bulundu:"12 Kasım depreminin 16. yılına girdiğimiz süreçte başta yerel yönetimler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, üniversite, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşla işbirliği yaparak bir an önce bilimden ve kamu yararından yana çözümler üretmeye davet ediyoruz."

TMMOB Mimarlar Odası Düzce Temsilcisi Sedef Sönmez Buçgün, depremin bir Türkiye gerçeği olarak durduğunu belirtti ve depremin yıkıcı ve yok edici yönlerinin önüne geçilebileceğini dile getirdi.Katılımın az olduğu gözlemlendiği anma programı, konuşmaların ardından sona erdi.

Haber;S.KAŞKIR