İzmit'te yaklaşık 20 yıl önce Cengiz Topel Askeri Havaalanı'nın yanında yaptırılan, ancak 'ekonomik olmadığı' gerekçesiyle kullanılamadığı gibi, depremde de pist ve binaları hasar gören Cengiz Topel Sivil Havaalanı, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla bugün ulaşıma açıldı. Törene Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli valisi Ercan Topaca, Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce TSO Başkanı Metin Büyük ve Kocaeli protokolü katıldı. Havaalanından bugün Anadolu Jet Havayolları'na ait 'Boing 737-700' tipi 149 kişilik uçak, yolcuları ve kent protokolüyle birlikte ilk uçuşunu Trabzon'a yapmak üzere saat 14.45'te havalandı.

Karadenizli çok diye ilk sefer Trabzon'a

Açılışta konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Marmara Bölgesi'nde çok sayıda Karadenizli vatandaşın yaşaması nedeniyle ilk seferin Trabzon'a gerçekleştirildiğini, bu havaalanından ilerde birçok ile uçuşlar yapılacağını söyledi. Ergün havaalanının Düzce için de önemli olduğunu söyledi.

Vali Ercan Topaca da, Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nın bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağını, bu havaalanının Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'nun da havalimanı olduğunu belirtti. Topaca, “ Bu havaalanı aynı zamanda Sakarya’nın, Düzce’nin, Yalova’nın ve Bolu’nun havaalanı. Bölge insanımıza hizmet edecek. Yeni ufuklara, memleketin her noktasına uçuşlar yapılacak. Bu havaalanının bu bölgeye yetmeyeceğini ilerleyen günlerde görerek pist genişletmesine gideceğiz.” Dedi.

Açılış törenine katılan Metin Büyük ise, Düzce için büyük önem taşıyan Cengiz Topel Havaalanında bugün itibariyle uçuşların başladığını belirterek, “ Düzce’deki işadamlarımızın Trabzon uçuşlarında Kocaeli Cengiz Topel Havaalanını tercih etmeleri, önemli bir kazanım olan havaalanının devamlılığı açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle Trabzon- Kocaeli, Kocaeli- Trabzon arası seyahat eden üyelerimize duyurulur.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN