Kaynaşlı Şirinevler Mahallesi'nde iş adamı Sadık Dik tarafından yaptırılan “Ali Dik Cami” düzenlenen törenle açıldı.Açılışa Düzce Protokolü başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Kur'anı Kerim okunmasının ardından törende konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz, Sadık Dik gibi hayırseverlerin çoğalması gerektiğini belirtti.



Her köyün bir Sadık Dik'i olsa

Vali Adnan Yılmaz, "Bir güzel hayırsever iş adamımız babasının adını yaşatmak için mahallesine bir cami yaptırmış çok güzel. Bu cami babasının adını yaşatacak. Keşke her mahallenin her köyün bir Sadık Dik'i olsa. Böyle hayırseverlere ihtiyacımız var. Bunların sayılarının çoğalmasını diliyorum" dedi.



Milletvekili Osman Çakır, camilerin Müslümanların hayatlarında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek camiyi yaptıran Sadık Dik'e teşekkür etti.

İş Adamı Sadık Dik, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, ilçe sorunlarına her zaman duyarlı olmaya çalışacağını söyledi.



Dik, "Bu güne kadar mahallemizde ihtiyaç ne ise elimden geldiği kadar yapmaya çalıştım. Bugünde babamızın adına bir cami yaptırdık. Bundan sonrada Allah nasip kısmet ederse köy konağı ve imam evi yaptıracağım. Gücüm yettiği kadar da katkılarım devam edecek. İlçe sorunlarına her zaman duyarlı olmaya çalışacağım. " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Adnan Yılmaz, Caminin yapımını üstlenen Sadık Dik'e plaket takdim etti. Dualar eşliğinde açılışı yapılan camide ilk cuma namazı kılındı.

Haber: S. KAŞKIR