Milletvekili İbrahim Korkmaz, 17 Ağustos depreminden sonra gereken dersin alındığını, sağlam binalar yaparak deprem zararlarının azaltılacağını söyledi. Korkmaz, Düzce’nin ovalara değil dağlara doğru yayılması gerektiğini ifade ederken, ovaların zemininin sağlam olmadığına dikkat çekti.

Korkmaz, “ 17 Ağustos ve 12 Kasımda da Düzce iki büyük depreme sahne oldu. Ben öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, onların kederli ailelerine bir kez daha Allah’tan sabrı cemil diliyorum. 17 Ağustos da Gölyaka yerle bir oldu dediklerinde Gölyaka’ya gelmiştik, gerçekten Gölyaka çok perişan bir haldeydi. İnsanlar ümitsizdi, perişandı. Düzce’nin içerisi de öleydi ama ana fay hattı buradan geçtiği için, Efteni’ye kadar uzanan bir fay hattı vardı ve kırıldı, onun için Gölyaka çok büyük hasar gördü. Buradan çıkartmamız gereken sonucu bütün Düzce biliyor.Biz sağlam binalar yapmakla mükellefiz. Allah’ın tabiata koyduğu kuralları iyice anlamakla mükellefiz. Allah kimsenin evini yıkmıyor, tabiata kurallar koymuş ve bize de diyor ki bu kuralları anlayın, bunun gereğini yapın. Burada bunun gereği nedir sağlam binalar yapmak, elden geldiğince yükselmemek, mümkünse yayılmak, buradan çıkarmamız gereken ders bu. Bu dersi aldık mı? Evet, bu öyle görünüyor ki bu dersi almış durumdayız, güzel evler güzel binalar yapılıyor. Bir daha deprem yaşayacağımız kesin, Düzce de ki periyotlar 30 – 35 yılık periyotlar bu demektir ki biz bunun 12 – 13 yılını geçirdik muhtemel bir deprem için geriye 20 yıllık bir zamanımız kaldı.” Dedi.

Korkmaz, özellikle dağlara doğru çekilmekte fayda olduğunu söylerken, ovanın binalarla dolmasının doğru bir olay olmadığını belirtti.