Düzce Devlet Hastanesi poliklinikler önünde yapılan basın açıklamasına Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Zülfü Kılıç ve Düzce Devlet Hastanesi sağlık personeli katıldı.
Grup adına konuşan Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Zülfü Kılıç, "Son günlerde manidar bir şekilde Gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘Sağlık ve Şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz" dedi.

"TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÇAĞ ATLAMIŞTIR"
Kılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sağlık alanında çağ atladığını ifade ederek, "Dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapatamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez" diye konuştu.
Sağlık çalışanları açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber:Y.SEVER