Metek Toki sakinlerinin sağlık ocağı olarak hizmet vermesini istediği bina en yakın sürede toplum sağlığı ruh merkezi olarak hizmete açılacak. Metek Toki sakinlerinin sağlık ocağı olarak açılmasını istediği bina ile ilgili açıklama yapan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Şükrü Öksüz, Toplum temelli ruh sağlığının bakanlığın çok önem verdiği bir proje olduğunu vurgulayarak, Toplum sağlığı ruh merkezlerinin Türkiye’nin yaklaşık 50 vilayette kurulduğunu, en yakınımız da ise Bolu ve Sakarya’da bulunan bir proje olduğunu dile getirdi.

Öksüz, “ Bizde bunu kendi ilimizde kurmak istiyoruz. Metek TOKİ içerisindeki merkezde bunun planlamasını yapıyoruz. Çünkü bakanlığımızda hastaneden uzak bir yerde kurulmasını istiyor. Adı üzerinde toplum bazlı bir proje. Burada doktorumuz, hemşiremiz, psikoloğumuz ve psikiyatrımız başta olmak üzere orada pek çok sağlık mensubumuz görev alacak. Hastalarımızı evlerden alacağız servislerle ve merkezimizde rehabilite edilecekler.” Dedi.

Bu merkezle ilgili olarak toplumda yanlış anlaşılma olduğunu vurgulayan Öksüz, bu projenin insanları topluma kazandırmak için çok faydalı olacağının altını çizdi.

Öksüz, “ Psikiyatri bölümüne yatış ihtiyacı olmayan kişiler gelecek. Burası bir psikiyatri hastanesi değil. Toplumda bir yanlış algı var. Bunlar toplum içerisinde yaşayan gün içinde hayatımızda olan insanlar. İnsanları topluma kazandıracak bir proje. Özellikle ailelerine bağımlı kişileri tedavi edeceğiz.Toplum ruh sağlığına geldiklerinde resim, el sanatları müzik gibi kendi yetenekleri çerçevesinde çeşitli aktiviteler yapacaklar. Şuan için net bir tarih yok çalışmalarımız devam ediyor. Ancak mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde açmayı planlıyoruz.” Dedi. 

Haber; S. KAŞKIR