Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce Temsilcisi Cemal Yılmaz, son olarak Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde önceki gün hayatını kaybeden ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’la ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Cizre Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşire Eyüp Ergen, Diyarbakır Kulp'ta da Toplum Sağlığı Merkezinde çalışan hekim Abdullah Biroğlu hayatını kaybettiğini anımsatan Yılmaz, Sağlık Bakanlığına yüklendi.

Yılmaz, “Birkaç münferit vakadan ibaret olmayan bu duruma ilişkin sendikamız aylardır açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanı’nı görevini yerine getirmeye, sağlığı ve sağlık emekçilerini korumaya, önlem almaya çağırıyoruz. Ne yazık ki, sağlık hizmeti sunumu ve sağlık çalışanlarının sağlığını önemsemeyen Sağlık Bakanı ya “başkan seçseydik kaos olmayacaktı” gibi açıklamalarla sarayın gözüne girmeye çalışıyor. Ya da Şeyhmus DURSUN' un öldürülmesiyle ilgili olduğu gibi olayın sorumluluğunu üstünden atmak için hızlıca bir açıklama yapmış ve olayları çarpıtarak kamuoyunu yanıltıyor. Yani Sağlık Bakanı, halkın sağlığından ve sağlık çalışanlarının canından bi haber, kendi iktidarını sağlamlaştırma derdinde… Ama başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere yoksul emekçi halk bunun farkında, bu kirli savaş politikalarına, anti demokratik uygulamalara ve faşizme karşı ayağa kalkıyor.”dedi.

Yılmaz, 10 Ekim Cumartesi emek, barış ve demokrasi için ülkenin dört bir yanından yola çıkarak Ankara’da bulacaklarını dilie getirerek “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini ve halkımızı sağlıklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için 10 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan mitinge katılmaya davet ediyoruz.Terör olaylarını şiddetle kınıyor, savaşın ve ölümlerin son bulmasını, anaların gözyaşının dinmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.