Türkiye 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne acı bir haberle merhaba dedi. Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi.

Disk ve KESK bileşenleri adına bugün Spor sokak çıkışındaki noktada Eğitim Sen ve Ses sendika temsilcileri basın açıklaması yaparak terör örgütünü lanetledi.

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Sendikası Temsilcisi Cemal Yılmaz, halka sağlık hizmetinin sağlıklı bir şekilde verilebilmesi için çatışma ve şiddet ortamının sona erdirilmesi gerektiğini ifade ederek TBMM’nin görevini yerine getirmesini istedi.27 Ağustos’ta nöbetten çıkıp evine dönerken öldürülen Hemşire Eyüp Ergen’i de hatırlatan Yılmaz,  Dünya Barış gününde savaşın durdurulması ve Barışın Tüm Ülkemize ve Dünyaya hakim olmasını dile getirdi.


SAĞLIK-SEN’DEN KINAMA MESAJI
Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl’de Diyarbakırda arabasının içinde Şehit edilen Sağlık Çalışanı Doktor Abdullah Biroğlu için kınama mesajı yayınladı.
Büyükbingöl mesajında, “Bu son eylem bir kez daha göstermiştir ki; eli kanlı terör örgütü ve destekçileri özgürlük, demokrasi, hak ve özgürlükler gibi söylemleriyle, kirli emel ve eylemlerini gölgelemeye, bu temiz değerleri de kirletmeye çalışmaktadır. Bölgeyi ve bölge insanını düşünmeden asker, polis, öğretmen, doktor, hemşire, sağlık görevlisi öldürmekten çekinmeyen, bebek katili terör örgütü ve mensuplarıyla bunların destekçileri ve savunucuları şunu iyi bilmelidir: Bu ülkenin birlik ve beraberliğini, huzurunu bozmaya sizin gücünüz yetmeyecektir. Çanakkale’de yazılan destanın ruhu, geleceğimizi aydınlatacak, sizin planlarınızı bozacaktır. Milletimiz oynanan oyunun farkındadır ve bu çirkin oyunlarla kandırılamayacak basirete sahiptir.”ifadelerini kullandı.