Yurt içinde yaptığı değişik organizasyonlarla bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla faaliyetlerine devam eden Türkiye Bisikletliler Derneği üyeleri bugün de Düzce'ye geldi. Dernek üyesi 35 bisikletli Düzce'ye gelerek Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret etti.

Dernek üyeleri yaptıkları faaliyetler hakkında Bayram'a bilgi verdikten sonra şehir merkezinde Belediye önünden Avni Akyol Parkı'na kadar yürüyerek Başkan İsmail Bayram'la birlikte yemek yedi.

"Sağlık için önemli."

Türkiye Bisikletliler Derneği'nin Düzce'ye ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı İsmail Bayram, bisiklet kullanmanın sağlık için önemli olduğuna değindi. Bayram, "Türkiye Bisikletliler Derneği üyeleri bugün de Düzce'yi ziyaret ederek değişik bir organizasyon yaptılar. Bizde kendilerine ilimizde kaldıkları süre içerisinde gerekli her türlü desteği sağlayacağız. Bisiklet kullanmanın azaldığı şu günlerde bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir çevre için bisiklet kullanmayı özendirmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Sağlıklı yaşama alanı demek bisiklet demek."

Bisikletin çevre içinde önem taşıdığına değinen Bisikletliler Derneği İl Temsilcisi Nizamettin Ulaş ta yaptığı açıklamada dünya genelinde bisiklet kullanımının arttırıldığına değindi. Ulaş, "Avrupa Birliği bisiklet kullanımını teşvik etmek için bu konuda kaynak sağlıyor. Dünya genelinde bisiklet kullanımı günden güne artmaktadır. Zaten araçların çevreye verdiği zararı önlemek ve sağlıklı bir çevre için bisiklet kullanımı çok önemli. Bu noktada bisiklet yolları yapılması için bizde ülke genelinde girişimlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bisikletliler Derneği üyeleri bugün Çilimli, Düzceyi ziyaret ederek Esmahanım Köyü'ndeki konaklamanın ardından Akçakoca'ya hareket edecek. Üyeler, Karaburun, Akçakoca ve Konuralp parkurunun ardından Düzce'den ayrılacak.