Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Staj Programı” toplantısı Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın sunumuyla Düzce TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.
Toplantıya, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, yönetim kurulu üyeleri ve firma yetkilileri katılım sağladı.




“Sanayicinin yatırım yaparak istihdam oluşturması takdirle karşılanmalı”

Programın açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, her platformda dile getirdiği gibi üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsedikleri vurguladı. Birinci önceliklerinin nitelikli ara eleman sorunun çözümüne katkı sağlamak olduğunu belirten Şahin, acil önlemler alınmazsa bu problemin daha ciddi boyutlara varacağını söyledi. Bu sorunun çözümünde işverenlerin de elinden geleni yapması gerektiği üzerinde duran Şahin, “İşbirlikleri artarak devam etmeli. Sanayicinin yatırım yaparak istihdam oluşturması takdirle karşılanmalı. Her türlü sorun ve varsa çözüm önerilerini bekliyoruz. Bu hususlarda her türlü çalışmayı yürütmeye hazırız.” dedi




“7+1 eğitimde 4 aylık staj” sistemini anlattı

Programın devamında, kürsüye çıkan Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar ise fakültenin yürütmekte olduğu ve 5510 sayılı kanun gereği iş kazası ve meslek hastalıkları sigorta primlerinin Düzce Üniversitesi tarafından karşılanan “7+1 eğitimde 4 aylık staj” konusunda bölge sanayicilerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Makine ve İmalat Mühendisliği, Ağaç İşleri ve Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin bir dönem işletmelerde staj yapabilmesinin ilgili işkollarında faaliyet gösteren firmalarımızın nitelikli eleman temin etmelerine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Şamandar, sistemin nasıl işlediği konusunda bilgiler verdi. Şamandar, bu sistemde üniversitenin staj yapan öğrencilere, mevzuat ile belirlenmekte olan aylık bir ücret verdiğini de ilave etti.




Sanal Tasarım Merkezi kurulması gündemde

Toplantıda mevcut üniversite-sanayi işbirliklerinin değerlendirilmesi yapıldı ve yeni potansiyel işbirlikleri modellerinin ve özellikle sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik bir Sanal Tasarım Merkezi’nin kurulması için proje üretilmesinin önemi üzerinde duruldu.
Ayrıca nitelikli eleman sorununun her geçen gün büyümekte olduğu, acil önlemler alınmadığı takdirde çok ciddi problemler ile karşı karşıya kalınacağı, özellikle mühendislik fakültelerinin branşlarına göre meslek liseleri mezunları tarafından çok daha fazla tercih edilmesi gerektiği gibi konular görüşüldü.
Toplantı sonunda katılımcı firma yetkilileri üniversite ile ilk kez protokol yapma ve mevcut protokolleri olan sanayicilerin de bu protokollerin yenilenmesi konusunda bilgiler aldı.
Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.