İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) Projesi kapsamında bakanlığa bağlı kamu kurumlarının çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Düzce’ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Düzce Valiliği’nde gerçekleştirdiği toplantının ardından sivil toplum örgütü temsilcileri ile de bir araya geldi.

Beraberindeki bakanlık heyeti ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Ersoy’a Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Salih Karataş ve Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Fitoz da eşlik etti.



Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin tarafından kapıda karşılanan Bakan Yardımcısı Ersoy’un ziyaretinde Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, MÜSİAD Başkanı Vefa Pehlivan veDüzce eski Baro Başkanı Av. Ali Dilberde hazır bulundu.

Düzce’deki STK’ları dinledi
Sohbet havasında geçen ziyarette, iş dünyasını temsil eden STK temsilcilerinden Düzce’de yürüttükleri faaliyetler ve kentin sanayileşmede geldiği nokta hakkında bilgiler alan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin tarafından bir de talep iletildi.

Yer olarak Gümüşpınar’ı işaret etti
Düzce’ye Uzman Jandarma Okulu kazandırılmasını isteyen Oda Başkanı Şahin, bu konuda ciddi bir fizibilite çalışması yaptığını aktardı.
Şahin şöyle konuştu:“Alay Komutanım (Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya) kanunî yazılarını yazdı, yerimiz de müsait. Acemi Birliği çok rantal değil. İstanbul ve Ankara arasında verilecek desteklerlebir uzman okulu olabilir. Biz sayın bakanımı (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu) çok eski tanırız. AK Parti’den önce tanırız daha doğrusu. Ben ona arz ettim. “Sen bir çalışma yap, gönder” demişti. Bizim Gümüşpınar’da, jandarmaya yakın çok güzel de bir yerimiz var.”



Bakan yardımcısı sıcak baktı
Düzce’ye Uzman Jandarma Okulu kazandırılmasını olumlu karşılayan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, talebi değerlendirmeye alacaklarını belirtti.

Zeytinoğlu da TSO’yu ziyaret etti
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un ziyaretinin ardından Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da ziyaret etti.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin tarafından karşılanan Zeytinoğlu, TSO çalışanlarının tek tek eline sıktıktan sonra Şahin ile sohbet etti.
Zeytinoğlu ziyaretlerinin amacının, ikili ilişkileri güçlendirmek olduğunu söyledi.



“Biz geldiğimizden beridir hiç kapımızı kapatmadık”
Oda çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Şahin, 8 ayda büyük bir emek sarf ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Gerçekten bize sahip çıkıyorsunuz. Sıkıntımız olduğunda her zaman sizi arayabiliyoruz. Odamızla ilgili bir sıkıntımız yok. Biz geldiğimizden beridir hiç kapımızı kapatmadık. Başkan yardımcısı da aynı şekilde öyle. Personeli eğitimlerden geçirdik. Kümelenmelerimizi tamamladık. Mobilya satışlarında kendimizi geliştiriyoruz. Tekstilde biz gipürde Türkiye 3.’süyüz. Şimdi metal ürünlerine ağırlık veriyoruz.”

Haber: C.ÜSTÜNER-Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ