Ak Parti İlçe Başkanı Birol Şahin, Kaynaşlı İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında,Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker,tarafından açıklanan Fındık Müdahale alım fiyatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Birol Şahin, açıklanan Fındık müdahale alım fiyatının fındık üreticisini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek ''Açıklanan rakam son derece yanlıştır. Fındığın maliyetine yakın bir rakam açıklanmıştır. Bizler Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak geçen haftalarda Ankara'ya gittik ve Karadenizli Milletvekillerimizi uyardık. Fındığın 5 YTL den az olmamasını istedik. Bu açıklanan rakam Fındık üreticisini son derece üzmüştür. Tarım Bakanımızı derhal istafaya davet ediyorum. Karadeniz Bölgelerinde bulunan Milletvekilleri bu durumun düzeltilmesi için derhal çalışma başlatmalılar ve derhal bu yapılan hatadan geri adım atılmalıdır' dedi.

Şahin, Karadeniz Bölgesinde Fındık üreticisinin karşısına fiyatın açıklanmasının ardından nasıl çıkacaklarına da değinerek ''Bu millete biz ne anlatacağız bu millet zaten fiyatın geç açıklanmasından dolayı perişan olmuştur. Bu millet morali bozuk ve perişan olmuş bir şekilde Bayrama girecek. Okullar açılacak olması nedeniyle Fındığını tüccara vermek zorunda kalacaklar. Üretici tamamen zarar etmiştir''diye konuştu.