SGK Düzce İl Müdürlüğü her yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Heykeline çelenk koydu.

Anıtpark’ta düzenlenen törende konuşan SGK Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Torba Yasa çalışmalarından dolayı istedikleri kutlama etkinliklerini düzenleyemediklerin ifade etti. 2010 yılında kurumda yapılan çalışmaları başlıklar altında anlatan Canbasoğlu, şu ifadelere yer verdi.

“SSK, Bağkur ve Emekli Sandığının birleştirilmesi esnasında birçok sorunlar yaşandı. Ortak bir kültür oluşturulmaya çalışıldı. Birleşme sürecinde çalışanlar nereden geldiklerine bakmadan tek hedefe odaklanarak, başarılı olmak için gece gündüz ter dökmüşler, emek vermişlerdir. Kurumun tamamını sağlayan bu ekip çalışması ile yakalanan ortak kültür, kurumu atağa kaldırdı ve bu günlere getirdi”

Daha sonra Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Düzce SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ve kurum yöneticileri Düzce Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Düzce Valisi Vasip Şahin, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK temsilcileri ağırladı. Düzce Valisi Vasip Şahin, iradenin göstergesi olarak SGK’yi işaret etti.

“Sosyal Güvenlik Türkiye’nin en sorunlu konularından biriydi. 3 ayrı sosyal güvenlik kurumu bir çatı altında birleşti. Şu anda gayet iyi çalışıyor. Aksaklıklar giderildi. Bunun yanında elektronik kolaylıklar da eklenince şu anda vatandaşın Sosyal Güvenlik anlamında şikâyet ettiği birçok konu çözülmüş oldu. Bir şeye idare konulunca yapabileceklerinizi göstergesidir. Haftanızı kutluyorum”

Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ise kurumda çok büyük sistem değişikliğine gidildiğini belirterek, “En son yeniliklerimiz sağlık aktivasyonunda yeni doğan çocuğu olan sigortalımız kuruma gelmeden sistemde aktivasyonu yapılmış olacak.” Şeklinde konuştu.

“Hem SSK’lı hem de Bağkur’lu olanlar iki yönden de emekli olabilecek. Tamamlayıcı emeklilik ile ilgili çalışmamız var. Tüm Avrupa sistemleri incelenmiş ve en iyisi Türkiye’de uygulanıyor. Bir takım ülkeler bizim sistemimizi inceleyemeye geliyorlar. Kurumda sürekli iyileştirme yapılıyor. E-devlet sistemine vatandaşlarımız kendi şifreleriyle girebiliyor. Vatandaş kuruma gelmeden iyi ve kalite bir hizmete ulaşacağız”

Haber; R. BAL