Emniyet teşkilatının eğitim altyapısının akıllı bilişim sistemiyle güçlenmesi için 81 il emniyet müdürlüğüne kurulması planlanan akıllı sınıfların açılış toplantısı 5 ilde aynı anda gerçekleştirildi. İçinde Düzce'nin de bulunduğu iller canlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü merkezine bağlandı. Düzce, İzmir, Erzincan, Afyon ve Adana illerinin vali ve emniyet müdürleri canlı olarak akıllı sınıf merkezinde bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la sohbet etme imkanı buldu.

Düzce'nin bağlantısı esnasında Bakanlar ile sohbet etme imkanı bulan Vali Vasip Şahin, akıllı sınıf ve diğer yapılan hizmetler için Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına teşekkür etti. Akıllı sınıfın Düzce'de 3 aydır hizmet verdiğini söyleyen Vali Şahin 740 Emniyet personelin şehir değiştirmeden bulundukları kurumun içinde eğitim alma imkanı bulduklarını söyledi.

Bakan yol durumunu sordu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Vali Vasip Şahin'den yol durumu hakkında bilgi aldı. Kar yağışı nedeniyle kapalı yol olup olmadığını soran Bakan'a Vali Şahin şöyle cevap verdi;  "Şuanda hiçbir kapalı yolumuz yok. En şiddetli kar yağışında bile yollarımızı açık tutmaya gayret ettik. Özellikle Bolu Dağı geçişi ve tünel geçişlerinde önlemlerimizi sıkı bir şekilde aldık" dedi.

“Umarım toparlanma süreci Düzce kadar uzun sürmez”

Online görüşme esnasında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Düzce ziyareti ile ilgili Vali Vasip Şahin'den bilgiler aldı. Vali Şahin, Düzce'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün samimi ve içtenlikle karşılandığını, kendisinin de Düzce'den memnuniyetle ayrıldığını söyledi.

Bakan Şahin de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Düzce'yi önemsediğini söyleyerek; "Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Düzce ilini ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanımız görüşmelerimizde zaman zaman dile getiriyor. Düzce'nin de içinde bulunduğu deprem geçirmiş iller için kendileri ayrı bir alaka gösteriyor. Umarım yakın zamanda deprem geçirmiş olan Van ilimizde kısa süre içerisinde kendini toparlar. Toparlanma sürecinin Düzce'nin ki kadar uzun sürmemesini umut ediyorum. İnşallah kısa bir süre sonra Van'daki yaralar sarılacaktır" dedi.

Emniyet binası ve polisevi talebi

Vali Vasip Şahin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den emniyet binası ve polisevi için talepte bulundu. Şahin; "Daha önce ziyaretimde de dile getirmiştim. Emniyet Müdürlüğümüzün hizmet binasının genişletilmesi gerekiyor. Aynı zamanda polisevi talebimiz de var. Bunun için sizden yardım bekliyoruz" dedi.

Öte yandan polisler uzaktan eğitim kapsamında oluşturulan "akıllı sınıf"ta simülasyonla operasyon eğitimi de yapıyor. Vali Şahin de simülasyonla operasyon eğitimini deneyerek atış yaptı.

Haber; C. ÜSTÜNER