AK Parti Kaynaşlı İlçe Yönetimi'nden 30 kişinin toplu istifasının ardından vakit kaybetmeyen AK Parti Genel Merkezi, başkanlık görevi düşen mevcut ilçe başkanı Birol Şahin'in yerine Erol Bayraktar'ı göreve getirmişti.

Yaşanan istifa ve görevden alınmaların ardından tepkilerde gecikmedi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kaynaşlı İlçe Teşkilatı üyeleri ile Şahin'i destekleyen Kaynaşlı sakinlerinden yaklaşık 50 kişilik bir grup, partinin il teşkilatına gelerek tepkisini dile getirdi. Tepki gösterenlerin konuşmak istediği AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan'ın Ankara'da bulunduğunun söylenmesi üzerine grup temsilcileri, il teşkilatında bulunan parti üyesi Murat Saydam'la konuştu.

“Kendisi Kaynaşlı'ya girmeye cesaret edemez.”

Bazı bölümlerinin basına kapalı olarak yapıldığı görüşmede hararetli konuşmaların yaşandığı da duyuldu. Özellikle Şahin'in göreve geri çağrılmaması halinde AK Parti'nin seçimleri kazanamayacağını söyleyen grup temsilcileri, “AK Parti, Kaynaşlı'yı Birol Başkan sayesinde kazanıyordu. Biz de Birol Başkan için gece üçlere dörtlere kadar direklere afiş astık. Milletvekili Metin Kaşıkoğlu o kadar kolaysa gelsin bu afişleri yerlerinden alsın. Ama kendisi Kaynaşlı'ya girmeye cesaret edemez. Başkan Şahin'i geri alarak en azından kaybedilen oyların bir kısmını geri alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse otobüsle Genel Merkez'e gideriz.”

Şahin'in görevden alınmasına tepki gösteren Kaynaşlı'dan gelen grup temsilcileri, tepkilerine eğer il teşkilatından cevap gelmezse Ankara'daki parti Genel Merkezi'ne giderek göstereceklerini ifade etti. Grup üyeleri, “Biz bu kararı onaylamıyoruz. Kaynaşlı İlçe Teşkilatından belirtildiği gibi istifalar olmamıştır. Teşkilat üyelerinin bundan haberi bile yoktur. Eğer bugün bize cevap gelmezse biz bizzat yarın otobüse binerek Genel Merkez'e gideceğiz. Çözümü orada arayacağız.” şeklinde konuştu.